Odlingssäsong

Odlingssäsong har ju startat för länge sedan. Även min lilla odling som står i gästrummet för tillfället. Vissa sorter gror snabbare än andra. På bild tror jag att det är pak choi, eller så kan det vara kålrabbi. Jag är lite dålig på att märka upp mina fröer har jag förstått. Men ni ser ju lite av de nya sorterna jag ska prova på i år enligt bilden nedan.

Bland annat är det en typ av Rädisa ”Diana” med sjukt fin färg åt det plommonlila hållet. Även sockerärt ”Shiraz” är av en sort som går mot lila och blir grön när man tillreder den. Chilipepparn ”Black Fangs” är svart till färgen som ni förstår.

Jordmandel är något helt nytt för mig. Det är ett kulturarv från 1200-talet. Om jag lyckas med dessa så kan jag få till ett par nyttiga snacks till sommarkvällarna då de går att äta som de är, rostas i honung eller blandas i müslin.

Sedan har jag även försökt odla fram en typ av prydnadsgräs. Den heter ”Teff” och ska ha sirliga, glansiga silvergröna vippor. Dekorativa i rabatt och buketter tydligen. Den ses även som världens minsta sädesslag och kan malas till glutenfritt mjöl. Men det ska jag inte ge mig på. Jag ska ha tur om jag ens lyckas odla fram dessa. Det är inte helt lätt med förkultivering.

odlingssäsong
Min odlingssäsong har börjat!

Jag ska visa er längre fram hur det går med odlingarna. Vissa fröer ska ju sås direkt på friland så det är lång väntan. Men så spännande!

Förra året såg det ut så här när jag startade min odlingssäsong med förkultivering.

.