Söt pärlhyacint

Denna! Så fin! Och, varför köpte jag bara en?…jaja jag har förevigat den ordentligt. Den är rolig att fotografera, söt och doftar så gott! Det är ju lökar och nu undrar jag om jag kan spara dessa och få de att växa igen nästa år? Jag vet att jag sparade förra årets pärlhyacintlökar, men hittar de inte, kanske råkat kasta dem då. De kanske måste ligga i jord?,…för det gjorde de nog inte. Nästa år vill jag ha pärlhyacint x 10 gärna, blåa är också fina!

Det blev ett litet fotosvep av pärlhyacinten, jag var i köket och på altanen. Vände, vred och flyttade för att få bra foton. Rätt bakgrund är viktigt att tänka på. Jag gillade ljuset från fönstret i bakgrunden, även skuggat ljus på altanen, men också att använda vår grafitgråa vägg i köket samt att fota ovanifrån mot en svart stol. Blev finfina effekter.

Ugglan som man ska ha värmeljus i fick jag av en lika söt kollega som tyvärr har lämnat oss och flyttat. Snyft! Vi hade avtackning för henne i veckan som var och förutom en gemensam present från alla, så hade vi närmast gjort en tavla åt henne. Vi kopierade helt sonika våra ansikten i kopieringsapparaten och det blev faktiskt ganska häftigt. En ram till det och lite ugglepresentpapper från Lagerhaus.

Tillbaka fick vi en varsin uggla!







 

Påskris och påsktårta

Så otroligt skönt med långhelg! En vän till oss från Stockholm har varit här och vi har umgåtts, ätit och druckit gott. Nu känns det verkligen som att våren spricker fram, vilket fantastiskt väder vi har! En promenad ner till sjön, mycket frisk luft och solen som värmer. Underbart! Känner mig en sån där långledig tröttma smyga sig på. Somnade nästan i solstolen tidigare idag. Rensade lite i rabatterna, men det var så varmt att man får gå undan till skuggan ibland, 17 grader och blå himmel, nästan vindstilla!

Slängde ihop en tårta för att skoja till det lite, och det var ingen speciell tårta alls egentligen. Vanlig marsansås och sylt emellan, grannens vispgrädde (för mannen använde vår i potatisgratängen) och lite strössel och Anthon Bergs ägg ovanpå. Var tvungen att kolla vad jag gjorde förra året, och då gjorde jag en laxtårta som är himla god också. Vad har ni gjort för smaskigt att äta i helgen?