Pepparkakshus

I år gjorde vi ett pepparkakshus! Jo, vi har hjälpts åt lite då och då för att få ihop det här huset men visst blev det rätt fint? Först gjorde dottern själva husväggarna, med lite hjälp från mig. Därefter hjälpte mannen till att få ihop delarna med kristyr, en skorsten av en stor marshmallow och ett par pepparkaksgubbar på taket, samt med minimallows skrev dem ”God Jul” på taket. Sen fick allt torka ihop under natten. Idag fick jag dit lite fönster, lite mer kristyr här och där och runt taket, samt lite fler gröna smågranar petade jag dit. Florsocker på toppen av allt.

Tillägg: Det är också hackade pistagenötter runt fönstrena.

Och så blir man så där efterklok och tänker varför dekorerade vi inte bitarna först, och limmar ihop efteråt?… Innan man gräddar husväggarna kunde man ju ha gjort håll för fönster t.ex. Ibland flödar fantasin mer när man är klar, än innan man ska börja.

pepparkakshus

Pepparkakshus

Minimallows och en megastor

 

Joyful xmas!

Sommarblomsters och julstök

På altanen just nu. Sommarblomsters som inte ser helt utdöda ut, en del nya knoppar till och med. Pelargoner och harsvans samsas. Trälådan som pelargonerna är i har min pappa snickrat ihop. Den ska få vitfärg på sig till sommaren skulle jag tro.

Stått i köket ett tag nu och förberett både Jahnsons frestelse och köttbullar som vi skall ha med oss i jul. Rocky Roads får jag göra imorgon för nu orkar jag inte mer idag. Emma stökar själv i köket just nu, det blir ett pepparkakshus. Jag misstänker att jag snart får styra upp lite.

Annars har jag varit ute i julhandeln idag. Det var inte riktigt planerat men skönt att snart ha fått alla pusselbitar på plats. Saknar bara ett par få julklappar nu så är det fulländat. Med andra ord ska jag slå in lite fler paket idag, och så fick jag iväg mammas paket med posten. Finemang! Är ni i fas vänner? Hur har ni det i julstöket?

Harsvans

Pelargoner och harsvans

En röst på mig eller flera

Men ojdå, jag blev visst en av deltagarna i tävlingen veckans blogg på Besökstoppen! Skojsigt! Ni får gärna klicka er in här i länken och lägga en röst på…mig…eller någon annan,..eller okej på mig då. Och så kan ni ju rösta en gång varje dag. Ett litet klick bara, om ni vill.

Är du kanske ny här? Känn dig som hemma, scrolla runt, klicka dig in på alla olika kategorier och lägg ögonen på massor med foton och lite text ibland. Tips och inspiration dyker också upp och en och annan teckning, även om det var ett tag sedan nu. Jösses, får bli mitt nyårslöfte. Måste, bara måste ta tag i tecknandet illa kvickt.

Har precis slagit in ett par julklappar till min mamma som jag måste få iväg med posten imorgon. Tidigare ikväll hjälpte jag dottern tona håret för första gången, oj så ivrig och glad hon blev. Blev mörkbrun nyans och hon är jättenöjd, men misstänker att jag får köpa en flaska till imorgon för det räckte inte ända ut i topparna. Så nu är det väl lite ombre kan man säga.

Rösta på oss!
(tidigare foto innan färgning)

Innan jullovets början

Kikar in en snabbis för en kort uppdatering. Obligatoriskt julspel i kyrkan ikväll, sista forever eftersom dottern går sista året i den här skolan. Morfar var med också, och efteråt fikade vi med lite lussekatter. Nu är vi ganska så trötta, eller ja resten av familjen sover redan och jag med snart. Dotterns jullov börjar imorgon och sonens dan därpå. Så otroligt skönt för dem, få vila och bara vara. Själv har jag ju faktiskt också tagit ett par dagar ledigt i jul som jag ser fram emot, men det blir först efter jul.

Jobbade hemifrån igår och när solen kikade fram var jag ju tvungen att fota det, och vad hamnar i bild?…om inte det japanska gräset i solskenet förstås. Haha,… men ett par spår i snön hamnade på bild också, men från vem kan de vara?

Ska slänga in ett par pinnar ved i kaminen nu innan jag kryper till kojs. Imorgon, …fredag!

Japanskt gräs

japanskt gräs

Japaaaaanskt gräääääs

Sea Long Knit Cardigan

Så här års när julen snart knackar på och vi kanske inte vill ut i myllret bland alla andra så är ju nätshopping så smidigt. Särskilt om det är fri frakt och leveransen är snabb! Hos Isa Couture är det just precis så och där slutar aldrig ögongodiset att komma in, nyhet på nyhet och för att inte tala om rean.

Fick ögonen på ett döskallearmband för bara 50-lappen men den var oturligt nog slut, men det fanns många andra fina smycken. Däremot har jag precis klickat hem en varm och gosig lång cardigan av danska märket Just Female. Behövde en lång varmare slags tröja och den här såg ju bara för gosig ut som självaste Isa har på bilden. Snart hos mig!…

 

isa couture

Snön som kom

m4s0n501

Den stannade inte länge den lilla snön som kom i helgen. Fångade den på det japanska gräset och i klematisen. Kramsnö, så kall och vit. Imorgon måste jag köpa hem lite julpapper och snören, julklappar väntar på att bli inslagna. Väntar på en del nätklappar som ska levereras än, och får nog snart ge mig ut i handeln och leta rätt på de sista som står på önskelistan. Allt de önskar kan de inte få, men visst ska vi väl pricka in ett par ändå.

Klematisblad

Japanskt gräs

Saffransdeg x 2

Varför, …varför gjorde jag en dubbel sats med saffransdeg, kändes som om den förökade sig ju längre tiden gick. Lussekatter i massor blev det. Till slut rullade vi bara runda bullar av det. Men de blev ju väldigt goda, fluffiga och inte ett dugg torra. Jag hade ju tänkt göra rocky roads, tror jag de heter, men det fanns inte ork till det. Dottern gjorde några pepparkakor också utav en liten snutt av pepparkaksdegen.

Saffransdeg så gul

Dotterns kreationer

Fin luciahelg med lite snörvel

Men åh, så vackert det var med luciasång i kyrkan. Det blir så mäktigt och tårdrypande. Och det blir ju inte bättre av att de sjöng på italienska ibland också,…ojoj tårar i ögonen hela tiden. Plus en släng av förkylning, igen, blev det en hel del snörvel. Har blurrat och försökt dölja de andra barnens ansikten förstås, men i videon gick det inte men jag hoppas att den är tillräckligt långt ifrån för att man ska kunna känna igen någon. Och så är den bara 15 sek lång för det är den jag lade ut på Instagram.

Lucia 2014

 

Det här med mitt och ditt

Skrivit julkort, i tid för en gångs skull. Försökte leta på den där påsen man ska lägga julkorten i,…hittar inte…måste man ha den tro? Korten kommer väl fram ändå, eller? Apropå om post kommer fram eller ej. Vi har råkat ut för det några gånger. Antingen har brevet inte kommit fram alls, eller så har innehållet försvunnit. Så otroligt fult att råna någons post. Det är födelsedagskort specifikt jag pratar om, hela brevet borta med pengar i till barnen från stackars mormor som lyckats skrapa ihop utav det lilla hon får i pension. Eller brev som blivit öppnat och förslutet igen och innehållet stämmer såklart inte.

Känner verkligen för att slå knut på deras banditarmar och trycka till nosen lite. Jaja, oärliga tjuvaktiga banditer finns det väl gott om så egentligen borde jag kanske ha ett larm på brevlådan. Fast hur skulle det fungera, då får jag väl ingen post alls istället när brevbäraren lyfter locket.  Eller en dold kamera kanske. Det behöver ju inte vara brevbäraren heller,..postkontoret?…någon som bara går förbi mitt på dagen när alla är på jobbet och låtsas som att det är deras brevlåda, och helt sonika knallar rakt in i mitt hus. Iskalla banditer!

Brevlådan ligger nere i backen, och precis utanför vår ytterdörr blev sonens nya cykel han fick i födelsedagspresent stulen! Alltså man blir så arg! Och så tänker man ju,…när kommer den dagen de försöker ta sig in i huset. Känner för ett hemlarm med kameradetektor och hela kitet nu när jag eldar upp mig så. Kanske vore något att tänka på. Gärna en stark privat vakt utanför dörren också, och ett basballeträ under sängen.

Source: Pinterest

Country Jam med Jill

Det var nog länge sedan jag kom med ett boktips, och den här gången är det även ett litet julklappstips från mig.

Känner ni någon som gillar country, och just Jill Johnson så är ”Country Cooking med Jill Johnson i Nashville” julklappen ni ska ha! En jättefin gedigen bok med många härliga recept, fantastiska foton av Ulrika Ekblom, och text av Jill. Plus! Att det ingår CD med country jam! Fina toner och jag har spelat den om och om igen redan.

Det är verkligen en supermysig bok och jag är glad att jag köpte den av min systerson som sålde ur sin ”jultidning” ni vet. Men om ni missade den, så finns den ju lite överallt. Länkar till en sida åt er om ni snabbt vill ha mer info.

Country Cooking med Jill i Nashville

Fina Jill Johnson

Spenatsallad

country jam

CD Country Jam!