Almgårdens tvålar

naturliga tvålar
Vårdande ekotvål

Almgårdens ekotvålar hörde jag talas om när min syrra tipsade mig. Perfekt tidpunkt om inte annat nu när händerna känns som sandpapper. Nu ska det tvättas och spritas händer mer än någonsin och det går åt tvål som smör i solsken. Då kanske man inte vill ha tvål med parfym som lätt torkar ut huden. Här har jag några tips på bra ekotvålar till er som jag hittade på en trevlig hemsida vid namn Almgårdens. Vanligtvis så använder jag flytande tvål, men blev ändå lite nyfiken på dessa naturliga tvålar.

Tvål och vatten

Jag trodde att en hårdtvål inte var så bra val av någon anledning. Vet inte varför, men det känns bara som att smutsen blir kvar på ytan, fram tills nästa person ska använda den. Men jag läste att om du använder tvålen på rätt sätt, så oskadliggörs virus och bakterier ändå effektivt. Det går till så att tvål löser upp fettmembranet på bakterierna som faller isär och dör. Läs t.ex The Guardian, 10 mars 2020: “The science of soap.

Använd din tvål på rätt sätt

Låt tvålen torka upp genom att ha den i en tvålkopp med hål i botten och där luft kan komma åt tvålen underifrån. Du kan även låt tvålen hänga i ett snöre eller vila på en luffakudde. Bakterier kan inte växa om det inte finns vatten. Dessutom är själva tvålbasen alkalisk vilket innebär att det skapar en ogästvänlig miljö för bakterier.

Almgårdens lyxiga sheatvål med aktivt kol

Jag beställde hem en lyxig sheatvål med aktivt kol, framförallt för att den verkar väldigt bra för huden. Men också för att den var fin! Tvålen rengör på djupet med sina antiseptiska ingredienser och är särskilt anpassad för att vara extra bakteriedödande. Det är den gråsvarta tvålen ni ser i bild. Den här gillar jag för den känns skön och fräsch när du använder den.


Denna handgjorda tvål innehåller endast 100% naturliga ingredienser.

  •  Fast hand- och kroppstvål för alla hudtyper
  •  Naturligt antiseptiska & rengörande ingredienser
  •  Mjukgör med sheasmör

Aktivt kol / Activated Charcoal
I hudvårdsprodukter kan aktivt kol lindra akne, insektsbett och hudinfektioner, verka avgiftande och renande. De använder aktivt kol framställt av ekologiska kokosnötskal. Jag ska nog prova den här i ansiktet också, och se om min rodnad jag har på ena kinden kan lindras.

Det blev också en ”köks-städ-tvätt-tvål”, fast såpa med mild doft av citrus. Samt en flaska handdesinfektion som innehåller Aloe vera, extra glycerin och 70% alkohol. Skakas innan användning.

Jag fick även en liten provtvål som innehåller sheasmör, grön lera och kamomill (den lilla gröna i bild). Den gillade jag inte lika mycket som den ”svarta koltvålen”. Mina tvålar vilar på luffakudde förstås – naturens egna tvålfat.

Behöver du som jag en vårdande ekotvål? Kanske en fin presentask? Passa på nu när det är fri frakt med koden G20.

ekotvål
Lyxig ekotvål med shea och aktivt kol
Almgårdens
Almgårdens finns även på Facebook!

Jag har tidigare visat andra naturliga val som jag också är nyfiken på att prova.

3 thoughts on “Almgårdens tvålar

  1. Fint inlägg med tvålarna :) jag älskar dessa tvålar
    Nu har jag fått hem nyponskrubben med röd lera att testa

    Kram C

Comments are closed.