Vår och virustider

Våren smyger sig sakta på, även Coronavirus. Det pratas på TV, och radio, i mobilen och överallt.

Utekatterna Tusse och Sotis fick vara vara modeller i helgen när det var så fint väder. Isande vindar men strålande solsken. Bra med frisk luft så här i Coronatider. Vad är det som händer liksom. Det är väldigt hysteriskt där ute, men jag förstår absolut att man vill begränsa smittan så mycket som möjligt. Tråkigt för alla de företag som går i konkurs nu. Så tråkigt vad viruset Covid-19 förstör. Tar människors liv och slår ut arbetsmarknaden, börsen ja hela karusellen.

Sorgligt också att så många människor inte klarar av viruset. De som är i riskgrupperna med underliggande sjukdomar, ålder och vad det nu kan vara. I helgen fyllde svärfar år, vi åkte inte dit och han ville inte ha besök. Mycket förståeligt.

Denna underbara årstid som kommer vill man ju vara utomhus, och så kommer vi att vara också. Jag tror inte man ska stänga in sig och isolera sig helt och hållet, det är ju då viruset kan sprida sig även mellan familjemedlemmar om man nu råkat släpa hem något. Dottern har fått vara hemma från gymnasiet och haft hemundervisning via nätet.

Själv jobbar jag inom sjukvården, som ni vet, som administratör. Vi har nyss haft en stor omorganisation och flyttat ner en våning och sitter i en annan ”administrativ” korridor. Vi administratörer får inte längre använda sjukhuskläderna av olika anledningar. Ekonomifråga och Covid-19 bland annat och att kläderna är till för vårdpersonalen främst. Men jag kan tycka att det är lite dumsnålt, men det är som det är.

Men jag hoppas verkligen att kulmen är nådd snart, för det här är inte roligt. Ta hand om er!

Katterna i uppförsbacken