Vårkänsla och ny arbetsvecka

Vårkänsla mina vänner, den är enorm nu. Hittade blåsippor i helgen, och det är bara slutet på februari. Det är en väldigt mild vinter vi har i år. Det har nog bara kommit snö vid två tillfällen, väldigt lite och flyktigt, om jag kommer ihåg rätt. I fredags hade jag en ledig dag, vilket var välbehövligt för jag hade noll energi. Jag var också iväg på lite ryggmassage, och somnade därefter hemma en timme på soffan mitt på blanka dagen.

Vårkänsla och promenad med katten

De här helgen har vi inte gjort något speciellt. Det är skönt att bara vara också. Viktigt om inte annat. Jag tog en promenad både igår och idag i vårvädret. Igår var det ju stormigt värre och regn, men mitt på dagen så sprack solen fram och det var då jag gick ut. Tusse såg mig och följde med mig ända bort till ängen, sen försvann hann. Själv fortsatte jag ner till sjön, och där gick det vågor i den kraftiga vinden.

Annorlunda arbetsvecka – viktig länk i vårdkedjan

Nu börjar en ny arbetsvecka och den kommer bli minst sagt annorlunda. En av mina kollegor ska gå i pension. Vi har jobbat ihop i 15 år, och jag kommer sakna henne. Flitigare vårdadministratör får man leta efter. Dessutom är det en flytt på gång. Vi medicinska vårdadministratörer ska flyttas ner en våning.

Vårdadministratörer är en viktig länk i vårdkedjan. Flytten kommer innebära många nya rutiner, vet ej hur det kommer bli om jag ska vara ärlig. Det gör även att vi inte har samma närhet till resten av mottagningen där jag jobbar idag. Det har varit mycket positivt att vi jobbat så nära inpå vårdpersonalen. Vi kommer som sagt vara placerade våningen under vår mottagning/avdelning. Det kan blir bra det också, det får tiden visa.

Men det är väldigt viktigt att det är rätt person på rätt plats och det får inte bli så att administrativa uppgifter hamnar på vårdpersonalen. Dem ska ta hand om patienterna. Jag har skrivit om detta tidigare, se länk ovan. Det här gör mig lite ledsen, men jag har förlikat mig med situationen. Vad ska man göra liksom, är det bestämt så är det.

Jag har inte köpt några tulpaner än, så det här foton från förra våren haha. Men vita tulpaner är ju min favorit. Doftar ljuvligt! Måste köpa mig en bukett snart. Har ni tulpaner och vårkänsla vänner?

vårkänsla
Vita tulpaner