Tällberg

Tällberg Dalarna. En fin liten ort där vår dotter praktiserar som kock på Åkerblads gästgiveri. Tällberg ligger mellan Rättvik och Leksand, och Åkerblads är inte det enda hotellet i denna lilla by. Det finns nog mycket fint att upptäcka men det blev en kort visit för oss. Vi hade inte träffats på tre veckor så det var supermysigt att äntligen ses. Det är dottern och två tjejer till som delar på lägenheten som de får låna under den här tiden.

Det tog tre timmar att åka dit i vår campingbil, och hade bokat en natt på Tällbergs camping som ligger precis bredvid vackra Siljan. Sista helgen för säsongen som de hade öppet turligt nog. Först tänkte vi såklart boka en natt på Åkerblads gästgiveri men det var fullbokat. Det visade sig senare att det var bröllop just den kvällen.

På kvällen åt vi god middag och så blev det lite biljard och pingis. Dagen efter åkte vi till Rättviksmarknaden i strålande sol men kallt. Vi var inte rätt klädda men strosade runt i en och en halv timme i alla fall. Hittade lite smått och gott som smörkniv i trä, pepparsalami, sockor och så godisremmar samt lite brända mandlar.

Sedan fick vi kramas hejdå, men om två veckor kommer hon hem! För ja, den här veckan är ju faktiskt snart slut. Redan torsdag i morgon, hej vad det går!

tällberg
<3
Siljan
Siljan Tällberg
Rättviksmarknaden
Rättviksmarknaden