Arbetsresor – München

Arbetsresor, vilken resa dottern fick göra med sina klasskamrater! Som ni vet går hon på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Gick ut första året nu till sommaren, och precis innan fick hon alltså möjlighet att åka till München.

Arbetsresor – mässan i München

Det började med att Göteborgs hamn kontaktade skolan och frågade om de skulle kunna fixa cateringpersonal. De skulle nämligen vara med på en transport- och logistikmässa och behövde cateringpersonal till sin monter. Så dottern och två tjejer till i klassen blev utvalda. Tjejerna valde ut olika recept på snittar som hade svenska smaker. Vi föräldrar fick även komma och provsmaka och det var så gott! P4 var även där och intervjuade tjejerna inför resan till München.

Ett urval av de olika snittarna

  • Pulled chicken på romansallad och parmesankrutong med chilivinegrette
  • Krustad med plocksallad, hackad gräslök, pepparrotskräm och rostbiff
  • Mörkt bröd med lagrad hårdost, hjortronmarmelad och rostad lök
  • Sockerkaksbottnar med grädde och jordgubbar
  • Hårt bröd med älgkött, pepparrotskräm och torkade lingon
snittar

När dottern kom hem var hon helt slut, men mycket nöjd och glad. Tre dagar som de gick upp kl 05 på morgonen, preparerade snittarna och serverade gäster i många timmar. De avslutade på Ratskeller som är en anrik restaurang med 1100 sittplatser på olika våningar. Där fick de även en rundtur av självaste kökschefen i de olika köken och matsalarna efter att ha ätit en god middag med schnitzel. Tjejerna fick även lön för mödan, och ett rekommendationsbrev som är bra att ha inför framtiden. Så det här var verkligen en bra erfarenhet för dem. Och allting var mycket väl anordnat och proffsigt!

arbetsresor
P4 kommer till skolan och intervjuar tjejerna
München
Proffsig cateringpersonal på transport- och logistikmässan i München
ratskeller
Glada tjejer utanför Ratskeller med slottskällarrestaurangen