Hjärnstark recension

Hjärnstark recension, ett viktigt boktips. Har ni inte läst boken ”Hjärnstark” av överläkaren Anders Hansen, så gör det! Ni kommer inte bli besvikna om ni är intresserade av motion och hälsa.

Hjärnstark recension – motionera din hjärna

Det finns otroligt mycket forskning som säkerställer att motion och träning stärker din hjärna. Jag behöver inte läsa många sidor för att sugas in i boken allt djupare och förundras över vilken enorm effekt det bevisligen har! Egentligen så vet vi ju alla att rörelse är något vi är skapta för. Vi ska inte vara stillasittande, vilket vi tyvärr är alltför ofta idag. Men varför rör vi inte på oss mer än vad vi gör? Ett litet minus var att texten är otroligt liten i pocket-size, samt att vissa sidor var inte helt vita utan lite gråa och gjorde boken lite svårläst för mig. Men det hindrade inte mig att läsa ut den med en väldans fart för den var så otroligt intressant.

Regelbundenhet – det verkliga lyckopillret

Tänk dig att du bara genom att promenera 20-30 minuter per dag, minst fem dagar i veckan, kan bromsa hjärnans åldrande! Du bildar nya hjärnceller, hur fantastiskt? Konditionsträning är det som verkligen stärker din hjärna. Helst ska pulsen upp rejält till 150. Angående styrketräning så behöver man veta mer först om det har viss effekt, eller samma effekt som motion. Att använda sig av både och är dock bra. Styrketräning bibehåller funktion och rörlighet. Men såklart, all rörelse räknas! De är inte vad du gör, utan att du gör något. Att vara regelbundet aktiv ett par gånger i veckan i minst 2-3 månader har bestående effekter. Och att vara aktiv en enstaka gång leder till övergående effekter som bättre uppmärksamhet och förbättrat arbetsminne.

Jag vet inte hur det är med er, men jag själv blir otroligt pepp av att läsa sånt här. Flera gånger sa jag till mannen ”vi måste ut och gå…nu!”

Så till sist får man tips på den ultimata hjärndosen för maximal effekt. Det finns inga exakta svar men det allra viktigaste, och lite kort för att inte skriva av boken helt och hållet; hjärnan räknar alla steg, att få upp pulsen rejält, fortsätt, fortsätt, fortsätt! Det tar tid att bilda nya hjärnceller, men du kommer märka en stor förändring!
Ett axplock av bokens alla avsnitt/innehåll; Spring ifrån stressen. Motionera minnet. Hälsosamt åldrande för hjärnan.
Läs denna artikel med Anders Hansen – en hjärnstark forskare.

Så vad ska du göra nu?

hjärnstark recention
Hjärnstark | Anders Hansen, överläkare

2 thoughts on “Hjärnstark recension

  1. Promenera mera!

    Har varit på föreläsning där han pratade om sin forskning och bok. Den var verkligen inspirerande.
    Kram

Comments are closed.