Pumphuset Karlskoga


Pumphuset Karlskoga. Av en händelse hamnade vi i Karlskoga en kall dag i februari. Dottern skulle till Boda Borg med några vänner, så jag och maken tänkte att vi kunde ta och utforska Karlskoga lite. Bland annat hade jag förstått att en känd superduktig tatuerare har sin studio i Karlskoga, men tyvärr var det stängt den här dagen. Annars hade jag nog gått in och bokat en tid. Kika in på hans Instagram-konto ”arrethai” om ni gillar tatueringar.

Pumphuset Karlskoga anno 1915

Vi letade oss ner till sjön som vi såg på håll från vägen. Där ligger Näsets strand och alltså Gamla Pumphusets café. Vi såg att det faktiskt skulle öppna inom en halvtimme så fick tog en promenad längs med sjön Möckeln. Jättefint område och vinden isade mot kinderna. Sen kom vi in i Gamla Pumphuset och möts av en värmande brasa och två fåtöljer står framför. Så mysigt där inne med en trappa upp till ett litet övre plan med bort och stolar.

pumphuset karlskoga
Pumphuset ligger vid Näsets strand i Karlskoga

Vi var först där och slog oss ner i fåtöljerna framför brasan, och pratade lite med de trevliga ägarna. Vi blev kaffesugna och beställde kaffe med våffla och baguette. Hur gott som helst. Ägaren berättade att de brukar ha liveband som spelar där. Kan tänka mig att det blir en jättemysig stämning med liveband där inne. Så vi bestämde att åka dit igen!

Alltså ett tips från mig om ni har vägarna förbi Karlskoga!

gamla pumphuset