Söta temadagar

Söta temadagar. Under februari har vi både “Morotskakans dag” den 3 februari och ”Geléhallonens dag” den 15 februari. Inte minst fettisdagen samt alla hjärtans dag är även i februari. Samt internationella pannkaksdagen den 28 februari. Det verkar som om denna månad är månaden av godsaker.

Söta temadagar utan socker

Det är kanske för vissa svårt att värja sig mot sötsaker med alla dessa temadagar. Men godsaker/sötsaker behöver ju faktiskt inte innehålla mängder med socker. Jag vill dela med mig av två recept, de grymmaste chokladbollarna utan socker, samt plättlätta plättar gjorda av banan och ägg. Det är ju så att om man vill bli av med sötsug så finns det extremt många bra tips som kan hjälpa dig med detta.

  1. Frukost är det viktigaste målet på dagen. Går det för lång tid mellan måltiderna? Ät någon frukt eller annat till mellanmål.
  2. Om du blir sötsugen ät något av följande; fil/yoghurt, knäckebröd, keso, bär och frukt. Allt med måtta förstås.
  3. Sockerfritt tuggummi – bra att ha till hands.
  4. Är en stor nyttig portion precis innan du går och handlar. Reducerar risken att köpa hem onyttiga alternativ som chips, godis och läsk.

Hos Matsmart hittar du massor med godsaker för bra pris. Och då tänker jag på nötter och annat smått och gott. Bra kryddor samt glutenfria produkter. Du hittar även lakrits vilket är en av mina favoriter.

Har ni några favoritgodsaker? Eller tips på något snabbt och gott recept?

söta temadagar
Söta temadagar – Plättlätta plättar