Vegetariska alternativ

Vegetariska alternativ, dags att förändra! Jag har redan börjat med att tänka mer grönt för länge sedan, men vi vill försöka ännu mer. Mest jag i familjen kanske men jag hoppas ju med tiden att jag kan påverka min familj att tänka mer positivt på vegetarisk mat. Jag äter gärna fisk och skaldjur, fågel och ägg. Men jag vill dra ner på kött, både nöt och fläsk. Här är ett hitte-på-recept jag gjorde för ett tag sedan, en typ av nasi goreng fantasifullt ihopslängd som blev hur god som helst.

Att välja mer omsorgsfullt och tänka mer grönt helt enkelt. Tänka efter vad man stoppar i sig, för det är ju trots allt så att vi blir vad vi äter. Vi behöver alla vitaminer, mineraler och fettsyror. När jag tänker utifrån mig själv så behöver jag bra med protein eftersom jag vill öka i vikt, och då gärna i muskler förstås. Jag har äntligen kommit igång med träningen igen och behöver bra proteinkällor som även finns i växtriket.

De tio bästa proteinkällorna för dig som inte vill välja kött är sojabönor, edamamebönor, kikärtor, solrosfrön, grönkål, mandlar, röda linser, vita bönor, quinoa, broccoli och tofu. Det här med bönor, linser och ärtor är något som jag med åren haft lite svårt för. Men jag har faktiskt lärt mig tycka om det. Dock inte alla sorter, men jag gjorde nyligen en röd linssoppa. Trots att jag råkade bränna den i botten av grytan, så åt jag den utan problem, haha.

Jag tänkt prova att göra kikärtsbiffar med zucchini, ett recept jag hittade på nätet hos ”Linneas skafferi”, som har mängder av goda recept att ta del av. Länk finns längre ner. En annan sida med bra vegetariska alternativ är VEGO-magasinet. Den tidningen har jag prenumererat på en gång, jättebra och fina inspirerande foton.

vegetariska alternativ
Bildkälla: Linneas skafferi