Sliema till St Julians Bay

Sliema till St Julians Bay. Vi hade två heldagar på oss att utforska Malta. Den här dagen började med strandpromenaden i Sliema hela vägen runt till St Julians Bay. Under denna promenad fick vi uppleva fantastiska vågor från Medelhavet som slog emot klipporna. Jag älskar ju sånt där som ni vet. Jag kan stanna och titta på vågorna i evigheter, förlorar tid och rum helt.

Tigné Point
tigné point
Tigné Point Sliema
sliema till st julians bay
Sliema – Triq It Torri
En duva njuter också av väder och vind
The Point Shopping Mall – Fotbollsplan på taket
st julians bay
St Julians Bay – Love monument

Sliema till St Julians Bay till fots

Vi fortsätter längs med kusten och närmar oss St Julians Bay. Ovan ser ni det populära ”LOVE”-monumentet. Den finns i Spinola Bay mitt i St Julians. En staty skapad av en lokal konstnär som heter Richard England. Han menar att statyn stavats upp och ner och bakåt framifrån.

Tricket med ordet är att läsa det från sin egen reflektion i havsvattnet nedan. Fungerar bara när vattnet är tillräckligt lugnt för att vara en spegel. Man resonerar också att man verkligen uppskattar skönhet och kärlek, och bör ta ett ögonblick av lugn i dagens hektiska livsstil.

Kyrkan Parish i Balluta Bay St Julians med anor från 1601

När vi kom till St Julians Bay hade vi gått väldigt långt och det låg regn i luften. Snabbt fick vi bestämma oss för vart vi skulle äta lunch och sprang undan regnet in på McDonalds. Katastrof! Av alla fina matställen som finns i St Julians liksom. Så en snabb tråkig cheeseburgare senare stod vi sedan och väntade på en buss i regnet. En buss som skulle ta oss till Valletta, huvudstaden på Malta.

Det gick alldeles för snabbt denna visit i St Julians,  men vi ville ju se så mycket som möjligt av Malta den här dagen. Detta eftersom vi hade andra planer för dag två.

Klicka på bilderna om ni vill se ett bildspel i större format!

Mer om den här dagen från Valletta i kommande inlägg.
Läs mer om början av vår resa till Malta.