I mitt kylskåp

I mitt kylskåp finns ju lite av varje såklart. Under helgen rensade jag lite i mitt kylskåp. Torkade hyllorna och tömde burkskvättar som blivit gamla och bara står. Vårt kylskåp kan bli lite halvtomt då och då, men själv tycker jag att det inte gör något. Jag tycker inte om att fylla på, bara för att. Det kan ju lätt bli bortglömt och för gammalt har jag märkt.

Dessutom har jag sedan länge börjat ha ett helt annat tänk vad gäller mat och vad vi stoppar i oss. Det är förstås svårt att påverka de övriga i familjen som har egna starka viljor. Men jag gör så gott jag kan.

Såg en kul lista hos Netti som jag tänkte kopiera, eller inte kopiera utan jag snarare snor idén för jag tyckte det var kul läsning. Som hos många andra finns det ju alltid vissa livsmedel i ett kylskåp, och så är det en del livsmedel som man aldrig skulle vilja ha i sitt kylskåp.

I mitt kylskåp finns alltid

Svårt med bara fem livsmedel, det finns mycket jag alltid vill ha i mitt kylskåp!

  1. Ägg – Kan inte vara utan ägg, vilket betyder att någon helhjärtad vegan blir jag nog aldrig.
  2. Balansolja – Omega3/vitamin D-olja. Ett måste!
  3. Rödbetor, perfekt att ta till när det inte blev någon mat över till matlåda. Gör en enkel sallad.
  4. Mjölk, som barnen slukar och jag tar en skvätt i kaffet, eller gröten.
  5. Prästost, helst Arlas mellanlagrade som är godaste osten enligt mig. Kan bli akut sugen på några ostskivor.

I mitt kylskåp finns aldrig

Det här är lite klurigt, då det är svårt att bestämma själv till 100% i vår familj. Det händer ju att tonåringarna, och maken, insisterar och då får man väl ge med sig någon gång. Det finns alltså ofta livsmedel i kylskåpet som jag inte gillar att vi har köpt. Men det finns även de som aldrig finns.

  1. Hot Dogs, och andra korvar med väldigt låg kötthalt.
  2. Lightprodukter, gillas inte. Många av dessa innehåller sötningsmedel, vissa värre än andra. Dock finns Coca Cola Zero hos oss som maken dricker. Han har diabetes, men verkar inte förstå att light-läsk inte heller är bra för honom.
  3. Nutella, en sockerbomb som dottern älskar. Men hon får köpa hem det, kanske kan bli en gång i halvåret typ. Hon slukar en burk ganska snabbt.
  4. Mamma Scans köttbullar, luktar fis när man öppnar påsen. Gör hellre köttbullar själv.
  5. Marmelad, för ingen äter upp det. Alldeles för sött också.

Men sammanfattningsvis så var det svårt att välja endast fem av vardera ämne här måste jag säga. Dessutom kom jag ofta på sådant som jag alltid har hemma, men som inte ligger i kylskåpet. Som nötter till exempel. Det är intressant med livsmedel och matvanor, kul att höra hur andra tänker och gör hemma.

Så dela gärna med er!

Till sist så hittade jag ett gammalt inlägg från 2014, där jag visar en bild på kylskåpsdörren. Gillar magneterna jag har!

 

i mitt kylskåp

Har jag sagt att jag länge velat ha en SMEG?
Källa: Pinterest