Halloween – ljusfest med Philips HUE

Halloween närmar sig och nu har vi även vintertid och backat klockan en timme. Jag har med spänning inväntat en så kallad brygga till våra nya utomhuslampor jag berättat om tidigare. Det var ju tokenkelt att installera dessa. Bara att koppla ihop sladdarna, placera ut var du nu vill ha de. Skruva fast eller tryck ner i rabatten. I med kontakten, klart.

Lika enkelt var det att installera bryggan. Du kopplar in wifi-kabel och ström. Installerar appen i din mobil eller padda och söker upp bryggan. Philips Hue-bryggan måste man bara ha enligt mig, den gör det nämligen möjligt att justera ljuset via en app i din mobil. Trådlöst och smart!

Du kan justera ljuset i miljontals olika nyanser så det passar just ditt humör för stunden. Vill du ha ljusfest? Ja varför inte. Eller bara dimma ner och få ett mer behagligt lugnt ljus. Att styra belysningen trådlöst ger dig oändliga möjligheter, även när du inte är hemma. Gör dina inställningar i förväg innan du reser bort. Lys upp huset så inga obehöriga smyger runt i natten. Eller ställ in timers, vakna och somna, så att lamporna efterliknar soluppgång och solnedgång, särskilt denna mörka årstid.

Dessutom är det LED, alltså väldigt miljövänliga.

Installera appen och bryggan

halloween

Placera ut lamporna där du vill ha dem

Välj stämning efter just ditt humör

Färgerna når långt och skapar vackra skuggor

 

Halloween – skapa en levande ljusfest utanför huset

I appen finns även något som heter Hue Labs där du kan välja olika scener till dina lampor. Det betyder att lamporna blir mer levande och du kan skapa ett färgspel till vilket ändamål du vill. Jag laddade såklart direkt hem ”Halloween living scenes”. Det fanns två olika; ”Trick or treat” eller ”Haunted House” med redan utvalda färger som den växlar mellan, ett ljusspel. Du kan lätt ändra färgerna om du vill, plus att du bestämmer hur länge det ska vara ljusfest!

Philips HUE är ett hett tips för tekniknördar och hur kul som helst. Jag vill jättegärna leka med ljuset inomhus också och det finns många olika varianter av lampor och ljusslingor.

Ni kan ju föreställa er hur det såg ut innan vi hade utomhuslamporna, totalt bäcksvart i vår trädgård och såg inte skymten av våra blomrabatter. Går inte ens att fotografera så mörkt är det. Vi bjöd över våra grannar på ett glas vin på vår altan. Våra stora altanglas/skyltfönster gör att vi ser hela trädgården, dagtid, och så även nu när mörkret faller på.

Grannarna fick en känsla av att vara någon helt annanstans när de såg det vajande japanska gräset skimra i olika färger. Som om det skulle finnas en strand där bakom vassen. Vi är supernöjda! Se skillnaden på före-efter-bilderna nedan med våra tre utomhuslampor och bryggan.

FÖRE BRYGGAN

EFTER BRYGGAN