Ixia Rhodos – semesterparadis

Ixia Rhodos, där var vi i en vecka under vår andra semesterperiod. Har inte varit på Rhodos förut. Veckan bjöd på varmt väder runt 30+ dagligen. Tre dagar hyrde vi solstolar vid havet och hängde där hela dagarna.

Denna ö som tillhör Tolvöarna och är den största av dessa grekiska öar, i storlek med Öland nästan. Rhodos ligger sydost om det grekiska fastlandet, och väldigt nära Turkiet. Från Ixia-stranden kunde vi se bergen borta i Turkiet – Marmaris.

Vi bodde i Ialylos som ligger väldigt nära Rhodos stad. Vi tog en tur till staden med lokalbuss en dag, visar det i ett annat inlägg. Staden är ett av öns mest populära besöksmål. Ixias strand är stenig, men det gjorde ingenting. Bara till att glida i flip-flop så var det löst. Dessutom var stenarna oerhört vackra, och jag snodde med mig en hem. Hade gärna tagit fler men man vet ju inte, med min otur skulle jag väl fått böta i tullen eller något.

Första dagen vi kom till Rhodos tog vi ett bad i havet i de höga vågorna. Saltvattnet etsa sig fast i hud och hår, men åh vad härligt det var! Varmt!

ixia rhodos