Björnbärsbuske levererar

Björnbärsbuske levererar bär något enormt i år! Aldrig någonsin har jag fått så många björnbär som i år, och jag hinner knappt plocka innan de faller till marken. Dessutom har de ju i den här värmen mognat mycket tidigare än förra året. Tidigare år har de mognat så sent som september – oktober.

Jag brukar styckfrysa bären och sedan lägger jag över de frysta bären i en fryspåse. Dessa har jag till en skål med fil/yogurt/kvarg eller vad som, gärna ihop med lite nötter och annat. Även goda som de är till pannkakor med vispgrädde.

Men jag skulle nog vilja prova göra björnbärssylt också. Men inte behöver man väl ha så mycket socker i? Om man inte har något socker i alls, och enbart lite lime/citron så kanske den bara håller en vecka knappt. Det hänger tydligen på hur mycket socker man har i eftersom sockret konserverar. Här finns en bra sida med mängder av tips på hemgjord sylt, marmelad och gelé.

Läs gärna mina andra inlägg som handlar om björnbär i min trädgård.

björnbärsbuske

Björnbär