Semestervecka i buss

Semestervecka i buss börjar närma sig. Nedräkning inför våra första två semesterveckor minsann. Två arbetsdagar till och sedan är det semester!! Sonen tog ju studenten i fredags med pompa och ståt som jag skrev om tidigare. Det kommer fler inlägg från den dagen senare. Men nu på torsdag så slutar ju dottern grundskolan och går ut 9:an. Ojoj-oj inte klokt vad åren gått! Så från och med torsdag blir det ledigt för oss i två veckor och dottern får sommarlov.

Semestervecka i buss – primitivt resande

Vi har funderat lite en tid på vad vi ska göra dessa två veckor. Vi har ju en Greklandsresa att se fram emot i augusti så vi tänkte resa runt lite i vårt avlånga land. Möjligen att vi åker över till grannlandet Norge i vår buss. Alltså i vår Opel Vivaro för 6 personer med skåpplats där vi kan sova. Vi tänkte resa billigt och bo i den, vilket blir oerhört primitivt. Förra året provade vi på en semestervecka i buss på en camping i Motala. Nej, det var nog bara en eller två nätter när jag tänker efter. Det var lite hårt underlag vi hade då, så i år har vi tänkt om lite hur vi ska bädda. Tror också att vi måste tänka ut smarta förvaringslösningar. Samt att det gäller ju att resa lätt.

Vill man ha lite mer rymd, samt åka ihop med andra, kan man ju faktiskt boka en bussresa tillsammans. Dra ut på äventyr kollektivt på en charterresa! Eventuellt ska vi ju åka med en annan familj uppåt i landet, men de har ju en egen bilbuss precis som vi. Men vi får väl se vad vädret bjuder på framöver. Nu har vi äntligen fått lite regn efter många torra veckor i maj och juni. Men hoppas på mer sol och värme! Det här kan ju bli en intressant semesterresa minst sagt. Och jag skulle hemskt gärna vilja åka till Stavanger och se norska fjordar och höga berg!

semestervecka i buss

Semestervecka i buss – blir vår slutdestination Stavanger?