Ristafallet

Ristafallet ligger 17 km öster om Åre och ligger längs Indalsälven. Det är så vackert och mäktigt med vattenfall. Man vill inte gå därifrån.

Ristafallet – ett av Sveriges finaste

Just detta vattenfall är en av de finaste i Sverige. Mest känt från Ronja Rövardotter när Ronja sitter mitt i fallet och gör sitt ”vårskrik”.

Vi checkade in på Ristafallets camping som ligger precis vid fallet, och är en perfekt bas för olika aktiviteter. Vi ställde bilen precis där vattnet rann fram till fallet i stort sett. Det var knappt 50 m. Väl där hör vi ett öronbedövande sorl av vatten och går vi närmare så är det som regn i luften. Vi gick en liten sträcka runt vattenfallet, till Ronja och Birks träskylt, som markerar var de spelade in älvfärden.

Efter en natt gick vi ner en sista gång för att kolla in Ristafallet i morgonsolen. Så vackert! Jag hade med mig min gula regnjacka, en plan jag hade som egentligen skulle vara rosa. Men den rosa regnjackan var tydligen poppis och slut så det blev en gul. Men det blev väldigt effektfullt med en gul regnjacka mot vattenfallet. Vad tycker ni?

Jag har bara tagit med mig ena objektivet till min systemkamera. Detta för att jag troligen annars bara stressar upp mig och vill byta mitt i allt, och då tappar jag stämning och upplevelsen. Så jag tog med mig mitt fasta objektiv 85mm, vilket gör att ibland behöver man gå en bit ifrån för att få med hela motivet. Så ni kanske tycker att det blir lite för nära på dessa foton, men på Instagram går det att se lite mer.

Ni kanske till och med hängt med mig där? Lägger ju även ut små klipp som försvinner efter 24 timmar, så jag hoppas ni hunnit se några. Ska se om jag kan försöka få dessa uppladdningar sparade när jag får tid över.

Klicka för bildspel.

ristafallet

Ristafallet

Fin kontrast med gul regnjacka

Ronja och Birks älvfärd

Vårskrik kanske, det var ju ändå bara +10 grader cirka.

morgonsol