Har du packat din sista minuten-väska?

Har du packat din sista minuten-väska?

Åtta nätter med flyg och ospecificerat boende i grekiska Parga Preveza för 999 kronor. Det var det första som dök upp när jag gick in på Vings sida med sista minuten-resor häromdagen. Om det svenska semestervädret börjat bli ostadigt går det alltså fortfarande att göra riktiga kap på sista minuten.

Även om de mest uppseendeväckande fynden är få, så finns det gott om alternativ för den som med kort varsel vill solsäkra sommarsemestern till ett bra pris. För 3-4.000 kr har vi mycket att välja mellan. Och du skall inte missa att det ibland går att hitta flygstolar utan hotell för ett par tre hundra kronor.

Har du packat din sista minuten-väska?

Men det gäller att vara uppmärksam och snabb. Utbudet på sista-minuten flyg hos Ving ändras från timma till timma och de verkliga fynden bokas som regel så fort de läggs upp. Därför kan det vara bra att veta att Ving har en tjänst där du anger ungefär vad du kan tänka dig, för att sedan få meddelande med aktuella erbjudanden så snart de dyker upp.

De klassiska resmålen som Rhodos, Kreta och Mallorca är vanliga så här års. Men även kroatiska Split och Tivat i Montenegro bubblar bland sista minuten-alternativen. Just Rhodos ska vi åka till om en månad ungefär, och Split är också ett ställe jag vill utforska.

Men det behöver inte vara en klassisk vecka i solen. Ving har också sista minuten-erbjudanden för dig som vill sticka till en storstad över helgen. Shopping i London, romantik och god mat i Paris eller klubbliv i Berlin. Allt är möjligt för en överkomlig peng. Vill du kan du till och med hugga en helg i New York med flyg och tre nätter på hotell för drygt 7.000 kronor.

Vill du kanske kombinera bad och stad? Då finns härliga alternativ som spanska Barcelona, Nice på franska rivieran och Palma stad på Mallorca.

En fördel med sista minuten är att du inte behöver bestämma dig förrän du kan få en ungefärlig bild av hur vädret här hemma kommer att bli de närmaste veckorna. Att detta även blir billigare än att planera långt i förväg gör knappast saken sämre. Allt som krävs är att du är en smula flexibel vad gäller resmål.

För den som vill finns alltså ingen ursäkt. Det går att bada i Medelhavet och att sitta på någon liten grekisk hamnkrog redan om ett par dagar.

Egentligen borde man alltid ha en sista minuten-väska packad, redo när ett tillfälle dyker upp. För vem vet när man kan passa på att ta ut ett par kompdagar eller några överblivna semesterdagar?

Jag skulle gärna vilja besöka Split i Kroatien där Blue Cave finns. Visst ser det härligt ut?

har du packat

Har du packat