Körsbärstomater utplanterade

Körsbärstomater utplanterade i hemmasnickrade odlingslådor. Eller lådor är det väl inte, utan mer än sarg. Det räcker gott och väl. Ja, äntligen har maken snickrat dessa åt mig så jag kan plantera ut det jag förkultiverat inomhus. Hittills har jag förutom körsbärstomater planterat ut spenat och pak choi, samt frösått mangold direkt i jorden, eller på friland som det så fint heter. Nu är det ju som så att just dessa tomatplantor kan bli 2 m höga!

Körsbärstomater – Black Cherry ett kulturarv

Läste lite noggrannare och denna sort ”Black Cherry” är ett kulturarv. Inköpta hos Impecta Fröhandel på nätet, och de flesta kulturarvssorterna är 100 år gamla. Jag citerar från fröpåsen nu, ”Originella, mörkt svartröda småtomater med saftigt välsmakande fruktkött. Mycket produktiv med fina klasar som mognar efterhand. Utmärkt för hobbyodling. För växthus och varma utelägen”.

Det där med hobbyodling gillar jag att läsa,..haha, men som sagt 200 cm blir den. Vi fick tag på ett armeringsnät, dock inte 200 cm men vi får väl se om de blir exakt så höga och lösa det därefter. Dock ser jag nu att det står att de ska planteras ut efter ”avhärdning”,…oj vad betyder det Google? Det visar sig att avhärdning menas med att man bär plantorna ut och in några dagar. Hm, jag undrar om jag gjorde det? Troligen inte. Fast jo när jag tänker efter kanske jag gjorde det, en dag hamnade de på altan fast det kanske inte är samma sak.

Ja, vi får väl se om det blir någon skörd, eller om det kommer järnnätter framöver och tar kål på alltihopa. Men kanske har jag tur att fiberduken gör så att de klarar sig mot sol, vind och lite lätt frost. Samt att inte skatorna som bor i körsbärsträdet precis ovanför tar sig ett skrovmål.

 

körsbärstomater

Körsbärstomater ”Black Cherry”

4 thoughts on “Körsbärstomater utplanterade

  1. Åh underbart att plantera ut! Mitt står i växthuset och där blir det kvar har ingen plats i alla mina pallkragar för att sätta ut nått.
    Listan är upp nu så du kan kopiera den till den 14/5 :)

  2. Svar: Ja inte fel alls faktiskt och imorgon har vi event i Malmö skall bli så himla kul! Vi är så peppade. Ja så är det ju, jobb är självvalt och nödvändigt.
    Stor kram till dig finaste!

Comments are closed.