Grekiska öar

Grekiska öar. OMG! Det blir en resa till Grekland i sommar. Yes, med en väns hjälp hittade vi en vecka i Ixia Rhodos för ett bra pris. Och med tanke på att vi åker under sommarlovet, med all inclusive, så var det ett riktigt bra pris vi kom över. Perfekt att vi åker med dottern innan hon börjar gymnasiet tänker jag. Sonen som då har gått ut gymnasiet vill inte följa med, och förhoppningsvis så har han redan fått jobb.

Jag kikade lite på nätet om grekiska öar. Rhodos är en av top tio grekiska öar man borde åka till. I och för sig står Rhodos för det bästa nattlivet sägs det. Kanske inte riktigt det vi är ute efter på vår semester, men Rhodos bjuder nog på mycket mer än bara en uppskruvad puls. Rhodos är Greklands fjärde största ö, med flest soltimmar och vacker medelhavsaktig natur.

Men det blir ju spännande med en klapperstensstrand minst sagt. Det blir säkert varmt och skönt i Grekland i början på augusti, men jag älskar ju värme och vad jag har hört så ska det blåsa en hel del där och det är ju bara skönt då. Hotellet ligger inte så värst långt ifrån flygplatsen, men vad gör det. Här hemma hör vi också flygplan då och då som passerar i låg höjd innan de ska landa i Närke.

Har ni varit på Rhodos, eller några andra grekiska öar? Kom gärna med tips och berätta om era upplevelser.

grekiska öar

Bildkälla: Pinterest