Glad påsk

Glad påsk önskar jag alla som kikar in här. Solen skiner och det ska bli så skönt med långhelg! Känner för att bara ligga och lata mig. Men är det högtid och har besök, så blir det ju inte riktigt så.

Dessutom behöver jag blogga. Det är ju roligare att fotografera nu dessutom när ljuset är tillbaka. Vi har besök av svärfar och idag har jag förberett påskmat till påskafton. Det blir en påsktårta och laxrullar bland annat. Och idag ska svärfar tillaga lammstek till middag.

Glad påsk – tid för att umgås

Jag ska verkligen försöka njuta nu, och inte ränna runt och feja hela tiden. Egentligen tycker jag att högtider av alla de slag bara är jobbiga. Jag får lite ångest av att jag vill så mycket, men inte alltid blir som jag tänker mig. Samtidigt känner jag att det är inte så speciellt och att det är viktigare att stanna upp och koppla av med familjen. Tid för att umgås. Det gillar jag, men inte om det blir sånt ståhej runt allt. Dessutom vill man ju föra traditioner vidare. Nu är de ju visserligen tonåringar våra kids, så de har nog lärt sig vid det här laget. Att ge bort ett påskägg är liksom inte samma sak längre. Nu är det typ bara ”swisha en peng”, det räcker.

Eventuellt åker vi och tittar på tusentals svanar imorgon förmiddag. De som vill följa med får sig nog en upplevelse. Såg på nätet att de är lite över 1000 svanar nu. Sist vi var där var de knappt 50 stycken. Rekordet förra året var 5000 svanar! Helt galet. Antagligen öronbedövande haha.

Annars så har jag mina små odlingar jag går och kikar på då och då. Har ju planterat ett och annat som ska förkultiveras innan man planterar ut det. Ska visa er någon dag. Men nu ska jag fixa lite här hemma.

Önskar er en lugn glad påsk!

glad påsk

Årets påskris pimpat av svärfar och dotter

Glasägg

glad påsk

Kanindekor

Svart fjäder