Nyttiga recept

Nyttiga recept. Jag har märkt att jag kommit in i en negativ loop vad gäller att få fantasin att flöda i köket. Under lång tid hade jag världens energi till att hitta nya nyttiga recept, och faktiskt tillaga dessa. Gärna utan socker och vetemjöl för mannens skull som har diabetes. Jag provade olika sorters bröd, knäckebröd, müsli, bakverk och mängder med nya maträtter som gjorde att hans socker inte sköt i höjden. Känner mig helt ur fas nu för tiden, och det är synd för allting var otroligt gott också.

Det är ju lätt att tröttna på vardagsmaten och det känns som om man äter samma mat hela tiden. Att variera sig är viktigt, samt att inte föräta sig av något. Lagom är ett bra svenskt ord. Jag får ta mig i kragen tror jag och sätta fart igen.

Tidigare så prenumererade dottern på Bakboxen. Hon älskar att baka och laga mat. Hon går i 9:an och har länge varit inställd på att välja Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. I en av bakboxarna som kom hem fanns ett recept som blev en favorit, även om vi bara gjort den en gång. Det var ”himmelska bars”, smaskiga som bara den och perfekt att ta med sig innan eller efter träning. Eller varför inte som ett nyttigare alternativ på fikarasten, istället för den svampiga smörgåsen eller fikabrödet.

Det är kul att få hem överraskningar i en box så jag funderar på en Smakbox, eller Smakbox Balans! I den kan man säkerligen få inspiration och upptäcka nya produkter.

Vill tipsa er om att det finns ett erbjudande med 50 % på första boxen. Smakbox (klick)

nyttiga recept

Ett av alla favoritrecept – Bovetebars med honung och kanel

 

I samarbete med Rabble