Oumph! vad gott

Nu har vi provat något nytt här hemma. Jag har en kollega som är vegetarian och äter mystiska saker till lunch, som jag inte ens visste fanns. Jag har länge tänkt på att minska på köttintaget, och försöker också göra så. Flexitarian heter det visst. För det första för att jag är ganska så trött på kött, för det andra för att för mycket kött inte är det bästa för våra kroppar, för det tredje har just denna sort en väldigt låg klimatpåverkan.

Oumph! protein från växtriket

Så nu har jag upptäckt Oumph! som är protein från växtriket. Sojabönor! Rika på protein, järn, fibrer och folsyra. Av utseendet att döma påminner det inte alls om just sojabönor. Man pressar fram sojaproteinkoncentrat som sedan blandas med vatten till en deg. Den är inte ekologisk i sig, men man jobbar mot det. Däremot är kryddorna ekologiska. På deras hemsida finns massor med information och inspiration. Även recept så som ”Oumph! One Pot Bibimbap” som innehåller bland annat pak choi som jag odlar här hemma.

Jag ser Oumph! som ett bra val när jag verkligen inte vill ha kött eller kyckling. Som variation helt enkelt. Finns i elva varianter och idag provade jag ”Thyme and garlic”. Smakade riktigt gott, lite gummiaktig konsistens men funkar. Hade det varit kyckling med den konsistensen hade jag spottat ut den direkt. I frysen ligger också Pulled Oumph! Idag vid middagsbordet var jag lite hemlighetsfull. Familjen åt korv med pommes, och till mig hade jag stekt Oumph! och grönsaker. Tonåringarna åt, men mannen tittade skeptiskt och valde att inte äta. Jag sa visst att det var kycklingkebab, för det såg faktiskt ut som det.

Och så är ju förpackningarna galet snygga också! Ja, ni vet ju att jag är svag för snygga förpackningar, det är ögongodis för mig.
Finns på City Gross, Willys, Coop, Ica och Hemköp. Men även på mat.se.

Oumph!

Pulled Oumph!

oumph!

Thyme & Garlic