Leva och bo

Det händer att jag kikar in på Hemnet och tittar på hus. Det är lite kul att se hur andra har det. Det negativa med det är ju att jag lätt kan fastna för ett hus. Även på Pinterest får jag jättemycket inspiration. Både vad gäller inredning, kläder och tatueringar. Vi har ingen plan på att flytta, men att hålla ett öga kan man väl göra. Man vet aldrig vad man ramlar över.

När vi flyttade till vårt nuvarande boende var det lite bråttom. Skulle ju flytta från Stockholm söderort till Örebro, och mannen hade redan börjat pendla vilket inte var hållbart i längden. Det fick bli ett kedjehus söder om Örebro istället för fristående villa. Vi kikade på fristående villor också, men de vi gillade låg för långt ifrån våra jobb. Samt att de som låg närmare Örebro stad var dyrare såklart.

Så det har blivit en hel del renovering både invändigt och utanpå. Mycket för att få hushållet att fungera, men även att trivas här och nu under många år. Vi har bott i samma hus i 12 år och idag är barnen tonåringar. När barnen var små var vår lilla byhåla perfekt med gångavstånd till skola. Idag önskar de nog att de bodde lite mer civiliserat. De tar bussen till skolan, och kompisarna bor lite överallt i länet. Men det är inte så bara med att flytta. Dessutom är vår äldsta på gång med att ta bilkörkort och vår yngsta har moppe. Så det löser sig på ett eller annat sätt.

Nu är vi på gång att måla brunteglet vitt på vårt hus. Började förra året med baksidan och det blev megastor skillnad! Så i år är framsidan på tur. Tänk att vit färg kan lyfta så! Jag har aldrig gillat brun/rödtegelhus så den här uppfräschningen känns superbra. Men man kan inte bara bo och renovera bort tiden, man måste leva också. Leva och bo.

Men om någon är ute efter ett annat boende just nu så kan jag tipsa om Consector. Där kan man jämföra olika bankers räntor och på så vis få till det bästa lånet på ett bekvämt sätt.

leva och bo

Pinterest – Blev lite kär i detta hus

leva och bo

Hemnet Gotland – Underbart ljust kök och vedspis!

 

I samarbete med Consector

 

One thought on “Leva och bo

Comments are closed.