Drömsemester nu eller bara en dröm

Drömsemester. Just nu önskar jag att jag kunde boka in en drömresa till familjen. Åtminstone kunna betala anmälningsavgiften.

Vill man, som vi, åka till ett riktigt varmt land nästa år så är det dags att planera nu! Helst redan igår, eller ännu tidigare självklart. Låt oss säga att vi vill åka till Jamaica för cirka 65.000 i mars 2018. Då skulle vi från och med nu behöva lägga under cirka 8000 kr per månad. Helt orimligt. Det skulle garanterat bli gröt och knäckebröd var och varannan dag fram tills dess.

Men om vi skjuter på resan till november 2018 då. Det blir drygt 4000 kr per månad att lägga undan. Men ganska saftigt med 4000 kr sparande i månaden också känner jag.  Ett plus är att vi hinner ta del av en skatteåterbäring till innan resans avgång. Men som det är idag lyckas vi spara 400 kr i månaden. Ska det behöva vara så? Man jobbar och sliter jämt, till vad? Till en pension som inte är något att hurra över heller? Får lite frustration över att det ska behöva gå så många år mellan varje resa vi gör med barnen.

Som tur var hittade jag en lista för hur man kan finansiera drömsemestern som jag tycker ni bör läsa.

drömsemester

Drömsemester till Negril Jamaica – verklighet eller dröm

Drömsemester – verklighet eller bara en dröm

Blir din dröm verklighet? Det räcker att bara semestra i Sverige så flyger det tusenlappar från kontot. Gotland till exempel. Semester är ju något man ser fram emot och då vill man ju inte snåla. Det drar iväg ganska snabbt. Det känns som att många tar sig råd idag, men självklart gäller det inte alla. De som tar sig råd värdesätter upplevelser som ger minnen för livet, och vill leva här och nu. Man kanske vill att barnen ska få uppleva andra delar av världen och samtidigt lära sig om andra kulturer.

Innan vi fick vårt första barn kom jag och mannen överens om att vi måste göra en resa ihop. Så vi slog på stort och åkte till Barbados i två veckor. Inte hade vi sparat ihop till det inte, det var något som bestämdes där och då. Men vi fick minnen för livet och pratar ofta om den resan.

Hur finansierar du drömsemestern? Tar du dig råd eller sparar du i flera år? Kombinerar du att spara och låna? Eller är du insatt i aktier och tjänar ihop till drömresan? Har du fler än ett jobb som inbringar mer inkomst och tillfälle att kunna spara?