Fågelskådare i Tysslingen

Är det inte lustigt. Så fort jag sätter mig framför datorskärmen, redo för att blogga, så blir det bara blankt! Jag förstår inte, nyss tänkte jag på massor jag kunde blogga om. Hooho, hallå? Har jag blivit alldeles våryr?

Ikväll tog jag en promenad. Har jobbat hemifrån och min stegräknare i mobilen hade väldigt lågt antal steg. Mitt mål har jag sänkt från 6000 steg per dag till 500o steg per dag. Och tänk, nu går jag faktiskt mer än vad jag gjorde innan. Det är ju roligare när man når målen man har, eller hur? Jag tror att det sporrar mer dessutom.

Fågelskådare i Tysslingen

Har ni sett ”Det stora fågeläventyret” på SVT? Ett gäng kändisar tävlar ihop med fågelskådare om en resa till Peru. Det är kul att se om man som jag gillar fåglar. Det var nog ett avsnitt ikväll men det har jag inte hunnit se.

I helgen som var åkte jag iväg till Tysslingen för att leta efter tusentals svanar som jag hört ska rasta där. Fick med mig tonårssonen, men det som lockade mest var nog gallerian vi skulle till efteråt. Det var jättevarmt ute i söndags, hela 14 plusgrader, men stark vind. Det tog ett tag innan vi hittade sjön och förvånande nog så fanns bara ett fåtal vita svanar kvar, och ett gäng gäss av något slag. Men jag knäppte av ett par foton, och fick veta av en dam att vi var nog på fel sida. På andra sidan fanns det fler svanar. Men det var lite folk där ändå, fågelskådare med jättekamera och kikare.

Rekordet för i år har varit på 5000 svanar samtidigt, det hade ju varit mäktigt att få se. Men jag tror nog att jag åker dit i helgen som kommer igen, till rätt ställe. Där ska man nämligen kunna komma närmare inpå också än vad vi var nu.

Jag vill inte visa de foton jag tog med systemkameran. Känner mig inte nöjd. Hade nog hellre haft lite mer mulet väder för att fotografera där nu när vårsolen är så stark.

 

One thought on “Fågelskådare i Tysslingen

Comments are closed.