Avokadosmörgås

Avokadosmörgås, lika god som den ser ut. Just denna avokadosmörgås var den första jag ätit skulle jag tro, och den var riktigt god! Här pimpad med getost och valnöt. Knäckebrödet är Pauluns superknäcke, även det ett riktigt gott knäckebröd.

Jag har inte alltid kunnat äta avokado. Det var något jag lärde mig att äta, tvingade mig själv till och med, eftersom jag vet att den är väldigt nyttig. Jag tyckte inte om smaken från början och hällde därför på lite citron. Idag kan jag äta den precis som den är.

Avokadosmörgås – Omega 3 och rikt på enkelomättat fett

Med tiden har jag även lärt mig enkla sätt för att öppna den. Jag klyver den på hälften, sätter knivbladet rakt ner i kärnan och så följer den lätt med. Lite senare förstod jag ju att man inte behöver gröpa ur med en sked, det är ju superlätt att skala den. Alldeles nyligen hittade jag även annan info om att den faktiskt innehåller mängder med näringsämnen, och att det är köttet som är närmast skalet som är mest näringsrikt. Så bättre att skala alltså.

Avokadon innehåller 14 mineraler, protein, 18 essentiella aminosyror, fibrer, karotenoider, omega 3, vitamin B, C, E och K, och mycket mer.

Läs mer om avokadon och fem anledningar till att äta den varje dag.

Har ni några tips som rör avokado?

Läs om när jag gjorde hemmagjord glass på avokado.

avokadosmörgås

Avokadosmörgås

One thought on “Avokadosmörgås

Comments are closed.