The Pacific – miniserie om andra världskriget

The Pacific fängslade mig redan vid introt. Miniserien vi bara plötsligt fann på HBO och vi tänkte, ja men vi tar den här då det är ju bara en säsong. Jag kan inte sluta tänka på serien jag nyss sett klart, och kan heller inte vänta med att tipsa er om denna miniserie från 2010. En säsong, tio avsnitt, regisserad av Steven Spielberg och Tom Hanks bland annat.

 

Som jag redan nämnt. Introt är magiskt gjort, precis i min smak. Illustrationer som övergår i filmscener och musiken såklart. Länkar till den längst ner i inlägget!

The Pacific utspelar sig under andra världskriget mellan Japan och USA i Stilla havet. Vi får följa med många olika personers historia och öden. Både på hemmaplan och ute i kriget vid Guadacanal, Peleliu, Iwo Jima och Okinawa. Till exempel får vi lära känna Eugene Sledge vars pappa sa till sonen som ville ut i kriget ”det värsta är vad som händer dig på insidan”. Själsligen alltså. De blev ärrade både på insidan och utsidan och serien visar hur meningslöst kriget var.

The Pacific gjorde stort intryck på mig

Det är fruktansvärda krigsscener, som det naturligtvis är i krig. En del kanske tycker att de sett detta i filmvärlden förut, vilket jag också såklart gjort, men det här är verkligen något helt annat. Med mycket välgjord filmning sögs jag rakt in i kriget riktigt nära, och känner så enormt för alla och blev väldigt känslosam. Den gjorde verkligen stort intryck på på mig, har svårt att sluta tänka på den. Ett avsnitt på drygt 45 minuter var över otroligt snabbt, tyckte nyss den hade börjat när eftertexten rullade återigen och ville genast se nästa avsnitt.

A must see! Toppbetyg!

the pacific

The Pacific

https://www.youtube.com/watch?v=UtmAiNG2Lxk

One thought on “The Pacific – miniserie om andra världskriget

Comments are closed.