Göra om hemma – garage blir gästrum

Göra om hemma är jättekul. Särskilt om man gillar förändring och har ytor som inte används på ett bra sätt. Oh yes, här har det snickrats och sågats i några veckor. Vi har ett garageutrymme som inte används som ett garage. Alldeles för litet för att ens få in en bil. Och det blev mer och mer som en avlastningsstation för skräp och annan förvaring innan det skall iväg till sopstationen. Väldigt dumt. Bättre att utnyttja rummet till något bättre.

Göra om hemma – garage blir gästrum

Tanken med rummet är att det ska bli ett gästrum. Ett gästrum med bäddsoffa så att man kan utnyttja rummet även om ingen sover över. Ett rum där tonåringarna kan umgås med vänner, spela tv-spel, lyssna på musik och bara hänga liksom. Det kommer även finnas möjligheter till bra förvaringsyta. Där kan man stuva in allt möjligt som inte behöver ta plats i garderoberna inne i huset. Perfa!

Det ska bli kul att välja tapet, belysning, soffa och sånt där annat piff sedan när det är dags att inreda!

göra om hemma

 

Eftersom det var ett garage så har såklart garageportarna tagits bort och istället satte vi in ett fönster. Såklart man vill ha in ljuset i ett rum. Inne i rummet är det en hel del kvar. Golvet ska flytspacklas, väggarna ska få färg och tapeter. Men innan måste spacklet slipas och det är inte det roligaste. Bäst att ha munskydd. Dessutom kan man behöva glasögonskydd också när det sågas hej vilt och vinden far utanför husknuten.

Jag såg att hos Engelbert-Strauss finns massvis av skyddsutrustning, verktyg och arbetskläder. Vi hade verkligen behövt glasögonskydd på dottern. Hon fick något skräp i ögat som förstås gjorde jätteont. Det rann och sved och vi sköljde ordentligt och hon har blinkat hej vilt. Det tog ett par timmar och sedan försvann det av sig självt.

göra om hemma

 Göra om hemma

Som ni ser ovan så är det som en upphöjning inuti rummet till vänster om fönstret. Det är ett gammalt soputrymme som man öppnar utifrån. På bilden till höger ser ni den lilla dörren med handtag. Det har dock inte använts ända sedan vi flyttade in. Men vi lät den delen vara kvar inne i rummet. Vi tänkte att det kan bli fint. Blir lite som en platsbyggd hylla.

Det är kul att se förändringen som blir. Även grannarna undrar ju vad vi håller på med.

4 thoughts on “Göra om hemma – garage blir gästrum

  1. Vad spännande. Vi är ju också i renoveringstagen ;) I vårt garage har vi nog haft bil i max 5 gånger på 22 år… Blir kul att se hur ert gästrum blir, kanske nån av barnen som flyttar in där ;) Kram Suss

Comments are closed.