Växter på altan och ljusa gardiner

Växter på altan. Äntligen lite grönt inne på vår altan. Som vi har fixat med den i år, men även altan utomhus. Vi har målat den bruna tegelväggen vit och satt dit nya vita plåtar runt fönstren. Slängt ut det gamla matbordet och köpte oss istället en loungegrupp att hänga i. Utomhus står istället det hemmabyggda matbordet i ur och skur, kommer bli superfint när det blir slitet av väder och vind. Ingen bild på det idag dock, missade fotografera det tyvärr. Den lilla stubben ni ser i bild är från ett träd vi äntligen tog bort från trädgården. Den stod liksom mitt i syrenhäcken och skymde en fin fläderbuske, så väck med trädet och så sparade vi en liten stubbe att kanske ställa en blomma på eller nåt. Ska jag måla den vit?

Vi har fått in ett antal vita gardiner, enkla vita från Ikea som silar igenom ljuset bra. Vill inte att det ska bli mörkt där inne. Bredvid lounge-gruppen har jag ställt en söt liten,..vad kallas det nu, förvaringsvagn? Minns inte namnet på den för tillfället. Den får fungera som ett sideboard, perfekt med tre korgar till servetter och annat och så en kaktus på toppen. Önskar mig många växter på altan. Då det blåste så mycket ute igår så tog jag in vår bergbambu, vill ju inte att den ska knäckas på mitten. Det blir ju så mycket mysigare med massor av växter.

Apropå växter/blommor så hände en lustig grej på jobbet igår. Jag och kollegan satt ute på fikarasten i sol och vind. Plötsligt kommer en vilsen humla och svajar i vinden precis framför mig, men den försvinner efter en stund. Sen kommer den tillbaka, och blir mer närgången och så försvinner den. Tredje gången kom den riktigt nära så jag får resa på mig för att bli av med den, och då kommer jag på varför den var så nyfiken på just mig. På mina sjukhuskläder har jag nämligen flera stycken majblomme-pins, så självklart ville humlan ha lite nektar från dem.

Herrejösses vad det stormar ute!? Höstvindar, svala och inte så trevliga. Särskilt inte när det kommer ett tält farandes över hustaket och nästan landar på mannen. Vet fortfarande inte vems tältet är. Sa jag att vi hämtade ved i helgen också? Jag förstår knappt hur vi har hunnit med allt.

 

växter på altan

Aloe vera på ett litet ”sideboard”.

ontheporch-august-2

Dracena marginata, kantdracena, och en stubbe.

ontheporch-august-3

växter på altan

ontheporch-august-5

 

4 thoughts on “Växter på altan och ljusa gardiner

Comments are closed.