Skäggolja som återfuktar skägg och hud

Skäggolja! Det är vad mannen fått prova. Jag tänkte prata lite om mannen och hans skägg. Han har haft skägg i många år nu och jag har ju liksom vant mig vid det. Jag minns innan han skaffade skägg så sa jag -du får absolut inte ha mustasch! Vet inte hur jag tänkte då,..kan man ha skägg utan mustasch, hur ser det ut liksom? Bara lite skägg på hakan då kanske. Vet i alla fall att enbart mustasch gillar jag inte, utan hellre då hela kitet.

Motverka svamp med återfuktande skäggolja

Om han nu plötsligt rakar bort precis allt, vilket hänt ett par gånger, så kan jag säga att jag blir nästan chockad. Han ser inte klok ut, men det är ju jag som är van att se honom prydd i skägg. Dessutom ska man ha skägg ska det också vårdas. Där kan han vara lite slarvig och därför har jag klickat hem en skäggolja av märket Apothecary 87. Skäggolja återfuktar både skägg och hud så det inte ska klia, perfekt för jag har sett mannen klia en del. Motverkar bakterier och svamp. Doften är deras originaldoft med bland annat en känd afrodisiak tydligen. Doftar inget speciellt, ingen doft som fastnar i sinnet liksom. Men designen var väldans snygg.

Så vad tyckte han om skäggoljan? Jo, han blev väldigt nyfiken på detta och förstås glad att jag tänkt på honom. Han smetade in skäggolja i skägget och formade till lite. Doften tyckte han sisådär om men det var ju en chansning från min sida, så vi provar säkert en annan. Han tyckte det kändes flottigt men mjukare, men tror nog han tog lite för mycket så han får ta mindre nästa gång. Dessutom önskar jag att jag hittat denna recension på Apothecary 87´s skäggolja, då hade jag nog faktiskt valt en annan eftersom denna inte har någon doseringspipett och då blir det lätt att man tar för mycket och slösar.

Skäggolja kan man använda dagligen eller mer sällan. Men helst efter dusch av nytvättat skägg. Ungefär 1 – 2 droppar på ett relativt kort skägg räcker bra, och masseras in uppifrån och ner men även underifrån. Skäggkam rekommenderas efteråt för att oljan ska fördelas jämnt till alla strån och botten, så det är nog något jag får beställa också tydligen.

Hittade en superbra sida med dessa fina skäggvårdsprodukter hos Sliqhaq, med mycket bra allmän information också. Scrolla ner och läs vad han mer ska få prova.

Skäggoljasliqhaq-men-1

Mannen i sitt skägg

sliqhaq-men-2

Orakat skägg och i sonens keps

skäggolja

Återfuktande Apothecary 87

Huvudrakhyveln HeadBlade Ghost

Något annat som jag blev lite nyfiken på var denna lilla huvudrakhyvel som kallas ”ghost”! Historien bakom det namnet är att den gjordes genomskinlig så att inte fångar skulle kunna gömma saker i den.

Det är tydligen den minsta av huvudrakhyvlarna också, vilket jag missade i beskrivningen, för den är så pytteliten så jag undrar om mannen ens kommer kunna hålla i den. Han har inte provat den än av den enkla anledningen att han inte riktigt vågar raka av sig precis allt hår ända ner på bara skinnet. Men jag tror han är väldigt nyfiken och vill prova.

huvudrakhyvel

”Ghost”

huvudrakhyvel

Den genomskinliga huvudrakhyveln ”mini”