Frukostfrossa med tips på mina favoriter

Alltså vänner, det är inte klokt vad jag längtar till kommande helg och snart är vi där. Och det av tre anledningar. Först ska vi hälsa på min brorson som redan är hela nio veckor gammal, och det ska bli så mysigt att gosa med lille Mio!

Vi ska även åka på kryssning, bara vi i vår lilla familj. Det kommer bli superskönt med lite avkoppling och få äta buffé och bara ha det gott tillsammans. Kul att tonåringarna vill följa med också.

Är bara lite orolig över att det ska fortsätta storma ute, för då lär det väl gunga en del på båten. Gillar inte det, kan lätt bli illamående. Men det har ju faktiskt lugnat ner sig lite här hos oss i alla fall så jag hoppas det inte blåser till igen.

 

En bra start på dagen med frukostfrossa

Något mer som jag längtar till, typ varje helg, är när vi får äta frukost tillsammans och verkligen frukostfrossa. En lång frukoststund bara vi med sina egna favoriter uppdukade. En perfekt start på morgonen för mig är ungefär som på bild. Det saknas bara fröknäcke, vilket jag inte bakat på ett tag, men det kan gå bra med ett annat nyttigt bröd.

En skål med youghurt, gärna turkiska/grekiska varianten. Men har nyligen upptäckt Arlas Yoghurt Kvarg med hela 7 g protein i som är helt okej. Ovanpå det en egen blandad kompott av fröer, nötter, bär och kokos.
Kokta ägg! Gärna färsk frukt.

Och så har vi ju Pukka-thé, med smaken ”Love”,..helt underbart god med ros, kamomill och lavendel! Tips! Dessa finns även på Apotea.se.

I glaset min lilla hälsoshot som jag kallar den, Aloe vera barbadensis innerbladsgel, och just denna innehåller även tranbär och äpple. Den tar jag allra först på tom mage. Finns här.

Brukar ni frukostfrossa?

 

frukostfrossa

Frukostfrossa

Vill du veta mer om F.I.T-konceptet, så går det bra att skicka ett mail till lisa.m@hotmail.com, eller gå in via länken nedan.

Mat som är naturligt fria från gluten, mjölk och socker gör att du mår bra. Det hjälper dig att alkalisera din kropp. Alltså gör att den blir mer basisk och balanserad. Jag upplevde, med hjälp av detta koncept att jag blev jag mycket piggare, magen blev välmående och mitt sötsug började sakta avta. Då följer man just detta med mat naturligt fritt från gluten, mjölk och socker. Perfekt att få en kickstart till mer nyttigare alternativ.

One thought on “Frukostfrossa med tips på mina favoriter

  1. Mmm….det där både såg och lät gott:-) Jodå…här frukostfrossar vi lite då och då. Gärna på nybakade scones!
    Längtar också till helgen, då jag åker till Stockholm. Blir ju en del turer dit numera:-)
    Hoppas du får en riktigt trevlig helg!

    Kram Cecce

Comments are closed.