Blåbär nyttigt och gott från skogen

Blåbär nyttigt och gott! För ett par veckor sedan gick vi till skogen för att leta svamp, men vi kom hem med mer blåbär istället. Lite av blåbären hamnade i blåbärsmuffins. Men de är ju så goda att äta som de är också. Eller att ha i en smoothie till exempel, på gröten, i pajen, på glassen. Fulla med nyttigheter, antioxidanter eller antioxi-TANT så förstår ni hur otroligt bra det är. Så fyll frysen vänner!

Har ni varit ut i skogen och plockat bär och svamp? Jag tänkte väl ge mig ut snart igen och försöka hitta lite gula kantareller och annat. Gillar man inte skogen med fästingar och mygg så finns det bra antioxidanter här! Det finns en top 10-lista på nätet över vilka livsmedel som innehåller mest antioxidanter. Blåbär är på plats 7, och i topp ligger björnbär.

Nej vet ni, nu tänkte jag ta och bokföra lite. Det måste vara ordning på papper även hemma nu för tiden och inte bara på ordinarie jobbet. Lite kul är det att fixa med ändå, och jag förstår lite mer för varje gång.

Och så behöver jag komma på hur jag länkar bilderna i slidern till mitt nya tema så man hamnar på rätt inlägg. Har ni några förslag kanske?

I bakgrunden spelas Allsång på Skansen och ute skiner solen. Än är det sommar, underbart! Men tänk att det redan är augusti!?

 

blåbär nyttigt

Skogens nyttigheter

blåbär nyttigt

Blåbär och lite smultron

2 thoughts on “Blåbär nyttigt och gott från skogen

Comments are closed.