Basisk kost ger dig en glad mage

Basisk kost ger dig en glad mage, och du vill absolut inte ha en sur mage. Det finns mycket annat förutom just dålig ensidig kost som gör vår mage sur, till exempel negativa tankar, mediciner, dålig sömn och stress. Tänk er själva allt detta kombinerat med dålig kost.

 

 

Idag är jag mer noga med vad jag stoppar i mig än vad jag var för 10-15 år sedan. Forskning visar att en basisk kropp står emot sjukdomar bättre än en sur. Att basa din kropp med bra varierad basisk kost och motion samt mycket vila och glädje i livet gynnar dig enormt. Vill du ha full kontroll och öka förutsättningarna ytterligare kan du ta olika tillskott. Särskilt om du inte är så mycket för fisk, då man enligt Livsmedelsverket bör äta det tre gånger i veckan.

Basisk kost som gör dig piggare och friskare

Se till att du får i dig en balanserad basisk kost. Tänk mat med högt pH, till exempel rawfood. Med hjälp av maten med högt pH till exempel grönsaker, groddar, bär, avokado och frön underlättar vi för matsmältningen och förser kroppen med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Att dricka ett glas vatten med 1/2 tesked bikarbonat skall också vara bra har jag hört. Du minskar arbetsbördan på dina inre organ när du drar ned på syrabildande mat och dryck. Vad blir då resultatet? Jo en piggare och friskare kropp!

Mat som är naturligt fria från gluten, mjölk och socker gör att du mår bra. Det hjälper dig att alkalisera din kropp. Jag upplevde, med hjälp av detta koncept att jag blev jag mycket piggare, magen blev välmående och mitt sötsug började sakta avta. Då följer man just detta med mat naturligt fritt från gluten, mjölk och socker och man alkaliserar sin kropp kan man säga. Perfekt att få en kickstart till ett nyttigare och bättre sätt att äta rätt.

“Rena ” livsmedel som grönsaker, bär ,bönor, linser och nötter är bra livsmedel om man vill motverka försurning. Så tänk på att basa din kropp med nyttigheter. Jag följer 80/20 regeln med 80% av detta och 20% med det andra. Hur gör du? Lyssna på detta videoklipp som handlar om att slippa krämpor med en basisk kropp

basisk kost

Fröer och nötter

basisk kost

Ett riktigt nyttigt mellanmålsmums – Himmelska Bars

Blåbär – fullt med antioxidanter

basisk kost

Min dagliga shot aloe vera för en lugn och glad mage,
i bakgrunden en grön smoothie.

GRÖN SMOOTHIE (1p)

1 näve Bladspenat
1 Apelsin
1 cm Ingefära
30 ml färskpressad aloe vera
1 isbit

Gör så här:

 

 

One thought on “Basisk kost ger dig en glad mage

Comments are closed.