Kesobröd utan ägg till frukost

I morse bakade jag frukostbröd från ett nytt recept jag hittade på nätet. Eftersom äggen var slut så passade det perfekt med dessa istället. Tre enkla ingredienser i detta kesobröd. Jag hade inte fiberhavregryn hemma och tog rågflingor istället. Toppade med chiafrön och pumpakärnor. Mixa ihop och grädda i 175 – 200 grader i en 15-20 min.

Recept för 2 st kesobröd
50 gram fiberhavregryn (du kan ha vilket havregryn som helst)
100 gram keso
1 tsk bakpulver

Dessa var väl helt okej. Blir lite klibbiga inuti men skär itu och låt svalna så stelnar de. Vet inte om det var för rågflingorna som jag inte tyckte de var så jättegoda. Så nästa gång ska jag prova med andra gryn eller kanske dinkelflingor istället.

Jag försöker tänka på att baka eget bröd, istället för köpebröd med tillsatser och alldeles för mycket socker i. Fröknäcke och frukostbröd med ägg i är favoriter hos mig. I stort försöker jag minska på sockret lite överallt och tycker nog att jag lyckas ganska så bra. Har även slutat med att köpa vanliga paketflingor och mixar hellre ihop min egen granola rostad i ugn, eller helt sonika häller på nötter, frön och bär rakt ner på lite youghurt.

Lite socker gör mig absolut ingenting, klart man ska få njuta med något extra ibland. Men för mycket av det goda är aldrig bra i längden. Där hjälper även aloe vera till som jag tar lite varje dag av, den hjälper att minska sötsuget vilket många fler än mig kan intyga. Aloe vera-shoten blir som mitt dagliga glas med juice. Jag känner helt enkelt att jag inte behöver det söta, och äter jag av något sött som jag alltid gillat förut så smakar det inte lika bra längre och jag kan lika gärna avstå.

kesobröd

Kesobröd på väg till ugn

kesobröd

Nygräddade och varma till frulle