Odla grönsaker i konservburk och pallkrage

Odla grönsaker i konservburk kan ju bli lite svårt, men till att börja med förodla inomhus innan utplantering går väl alldeles utmärkt. Eller? Än så länge har det inte kommit upp något just i den burken, men det kan ju bero på vad som helst. Fröet kanske hamnade för långt ner i jorden till exempel. Dessutom så minns jag inte vad jag stoppade ner i exakt just den konservburken med oliver på. Kan ha varit zucchini. Stoppade även ner ruccola och rädisor i andra små krukor jag hittade, tror att det är dessa som kikat upp ur jorden nu.

Jag fick en massa fina fröpåsar av kollegan så nu måste vi snart fixa till ett par pallkragar för odling här hemma. De vi har nu har ruttnat sönder. De nya ska jag flytta närmare huset så jag inte glömmer bort att vattna, eller glömmer bort att äta dem.

Nedan ser ni sojaböna, pak choi, spenat, grönkål och brysselkål. Grönare än så kan det inte bli. Wow, vad gott det ska bli att äta allt detta sedan. Jag hoppas jag lyckas odla fram något bara. Spenaten är en sort som heter ”Viking” så det ska väl banne mig växa så det knakar..haha

odla grönsaker

 

odla grönsaker

 

odla grönsaker

 

fröpåsar

2 thoughts on “Odla grönsaker i konservburk och pallkrage

  1. Åh va härligt att plantera så mycket olika, jag tänkte försöka plantera ut lite olika pallkragar jag också, det är så fridfullt att gå och greja i trädgården!

    1. Ja, visst är det. Toppen att gå och plocka egenodlad spenat och allt möjligt ju :)

Comments are closed.