Nötbröd med tranbär

Jag var hemma hos en vän för ett tag sedan som bjöd på ett så gott bröd som hon hade bakat. Ett lite mer nyttigt alternativt. Ett nötbröd med tranbär gjort på dinkelmjöl och dinkelflingor bland annat, och utan socker. Lite honung om man vill det.

Degigt

nötbröd

Nybakat

nötbröd

Godaste nötbrödet
(modulerad efter min smak)

2 dl dinkelflingor
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
0,5 dl russin
1 dl hela mandlar/hasselnötter
1 dl torkade tranbär
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
2 msk flytande Forever Bee-honung

Blanda alla torrvaror och nötter. Därefter blandar du i yoghurt och honung. Klicka ner smeten i smord avlång form ca 1,5 L. Grädda i nedre delen i 200 grader, ca 1 timme beroende på ugn. Jag har varmluft och kortade ner tiden lite. Känn med sticka. Låt brödet vila en stund i formen, stjälp sedan upp brödet och låt kallna under bakduk.

4 thoughts on “Nötbröd med tranbär

Comments are closed.