Gröna sojabönor recept för musklerna – Dag 26 (69)

Gröna sojabönor recept längre ner men först måste jag berätta vart jag är i min hälsoresa jag genomgår just nu.

Som rubriken lyder är jag på totalt 26 dagar sedan jag startade med första boxen ur konceptet. Dag 26 av 69. Nu är jag alltså på andra boxen av tre, C9, F1 och F2. F.I.T-boxen F1 består av 30 dagar, och jag är på dag 17. Till skillnad från C9 som är en omstart/kickstart med fokus på att rensa kroppen på onyttigheter och tillföra ny energi, lite lågintensiv träning och rätt tänk på bra mat, så fokuserar F1 på ännu mer träning och ännu mer mat.

F1 innebär också att fortsätta i den nya hälsosamma banan med aloe vera-gel, therm-tabletten, fibrer samt med shaken som innehåller sojaprotein. Upp till två gånger om dagen men ibland har jag bytt ut den ena shaken mot proteinrik mat efter träningen, t.ex om jag tränat på jobbet. Det är däremot perfekt att ha shaken som återhämtning om man är på språng, eller som jag gör dricker den i bilen på väg till jobbet för att sedan komplettera med ägg och annat. Plus att jag får den att räcka längre. Så det är helt okej att modulera lite som man vill, det är ett hjälpmedel mot nya sundare vanor.

Gröna sojabönor – den mest proteinrika bönan

Efter träning krävs ju proteinrik kost, helst inom 30 minuter. Så ladda batterierna med hulkbönor! Jag menar såklart gröna sojabönor. Jag är inte speciellt förtjust i bönor överhuvudtaget, men just dessa kan jag faktiskt äta. Superbra för dig som vill bygga muskler.

Den mest proteinrika bönan och är tack vare sitt fullvärdiga protein en favorit hos många som tränar. De innehåller något mer fett än andra bönor samt järn och vitamin E. Innehåller hela 34 g protein/100 g. Annan proteinrik mat som jag äter mycket av är riven parmesan 39 g, mandel 21 g, cashewnötter 17 g, räkor 24 g, ägg 13 g, broccoli 5 g, grönkål 5 g.

Ett tips efter ett träningspass är en kombo av mjölk och soja inom en timme. Keso, kesella eller kvarg med några skivor banan och sojabönor till exempel! Eller en shake med sojaprotein om du är på språng.

Hittade en sån mumsig bild på Pinterest på en rätt med gröna sojabönor som heter Pho Noodle Bowl. Via länken finns receptet, och jag måste bara göra den här rätten någon dag.

Äter ni mycket bönor? Och vad äter ni efter träning?

gröna sojabönor

Källa: whatscookinggoodlooking.com

One thought on “Gröna sojabönor recept för musklerna – Dag 26 (69)

  1. Jag äter riktigt mycket bönor (vegetarian) :-) så gott i sallader, grytor, rör – you name it

    Sv: ja, gör det. Den är riktigt bra. Jag trodde den skulle vara mer säljig, men mycket av hennes tips funkar precis lika bra i vardagen

Comments are closed.