Fokus på Fotomässa och Mitt kök-mässa

Gokväll vänner! Jag är happy happy för igår åkte jag på Fotomässan som var parallellt ihop med Mitt kök-mässan! Wow, vilken bra grej att ha så tycker jag! Jag och två kollegor åkte dit i år igen, förra året var det enbart Fotomässa dock. Jag hoppas att det gör på samma sätt nästa år för det var riktigt trevligt med en kombo av de två.

fokus

På Fotomässan lyssnade vi på en föreläsning om Lightroom, tittade på utställningar och fyndade böcker. Jag hittade en bok om LCHF för 20 pix, av Åse från 56kilo. Och så klämde jag lite på en vit spegellös systemare. De är ju verkligen behändiga alltså,..men ska jag en dag byta till en sådan så måste det bli en som har ett ”öga”.

fokus

En sån här bil vore ju inte så dumt, med en kamera på motorhuven och taket. Fast vad ska jag med det till egentligen. Jag nöjer mig med att fota. Jag gillar verkligen den här bilden, det jag stör mig på är bara att jag inte tänkte på att avspärrningen skymmer däcket.

fokus

Inne på Mitt kök-mässan var vi två svängar, där fanns det lite mer att se och fota. Shoppade även lite där inne som t.ex kaffe och Green Chai thé av Arvid Nordquist för att hjälpa elefanterna, kokosnötsolja av Werner, och chips från Kettle. Det fanns många olika lakritstillverkare. Smakade många olika, t.ex en isländsk sort där en utav dessa var otroligt salt, men ganska god. Tror det var Lakkris Djöflar, skulle ha köpt den för den hade räckt länge.

Men! Som ni ser ovan så träffade jag Markus Aujalay som är jätterar. Just här hade jag ett fokus och den här bilden kommer jag ha i minnet länge, inte bara för att det var Markus utan även just för att jag faktiskt gjorde bort mig lite. Men det är ju jag i ett nötskal ibland. Det här var i slutet av dan och jag och kollegorna var ganska möra efter nästan sju timmars cirkulerande. Mitt fokus var, jag vill köpa med mig en flaska rött hem. Det fanns ju vin precis överallt, öl och vin och vin igen. Och så en massa gottigheter.

Men hur som helst, där går jag och på avstånd får syn på flaskan med cool design av Markus Aujalay, så jag går fram dit och plötsligt ser jag även Markus själv stå där. Och dessutom blir han ”ledig”, och tittar på mig så jag lyckas få fram ”-Hej, kan man få köpa din flaska vin här?”…Varpå han svarar ”Köpa!?…nej nej du är ju i Sverige men smaka får du göra och sen får du beställa. (och jag hade inga smak-kuponger, och av alla så måste jag fråga just han). Jag ville ju bara gömma mig, men istället frågar jag om jag får ta en bild. Sedan tackar jag och säger hejdå,..men alltså…en stund efteråt slår det mig. Varför köpte jag inte hans kokbok! Hade ju blivit en kul julklapp till dottern (som älskar att laga mat och baka), säkert signerad också. Blir tokig på mig själv ibland. Så om jag bott kvar i Sthlm hade jag lätt åkt dit imorgon.

fokus

Så här i efterhand undrar jag varför jag inte handlade mer gottigheter, och framförallt fotade mer. Jag får skylla på att det var så många intryck överallt och att min hjärna inte kunde hålla fokus på mer än en sak i taget.

Jag tror också att det kan vara för att jag ser så mycket detaljer hela tiden, detaljer som jag vill fota och fånga. Så ibland är bara det mitt fokus och jag tänker bara på det. Jag fick till några stycken och dem visar jag er.

fokus