Snö i päls och snö över fågelmat

Snö! Hej hallå i snöfallet! Ska det aldrig sluta snöa? Vi skottar och skottar. Sist jag skottade fick jag ordentligt ont i ryggen och hur stel som helst. Så tänk på att vara försiktiga när ni skyfflar snö. Det enda positiva är att kidsen och katterna får det roligare utomhus, samt att det är mycket ljusare. Fåglarna har fått lite ny mat nu när snön ligger djup.

Annars så har vi bara myst runt i helgen och ätit gott. Tänkte masa mig ut i garaget och stuva om julsakerna i en ny plastlåda istället för en flyttlåda. Men det låter inte så jättekul, så jag struntar nog i det. I ugnen har det gräddats fröknäcke men lite mindre salt denna gång. Riktigt gott är det, prova om ni inte redan har det. Borde göra ny müsli också, eller granola som en del säger.

Katterna är så busiga när det är mycket snö. Sotis också, gammelgubben, har fått fart på äldre dar. Ingen bild på han men jag såg en film i dotterns mobil. De hade byggt en snögrotta som han får igenom, in-ut-in-ut. Tusses päls, alltså kolla in snömannen. Hans tunga räcker inte till för att ta bort allt som fastnar i den långa vinterpälsen.

Har ni fått skotta mycket snö?

snö
Tusse The Snowman


Snöbollspäls


snö

Fågelmat under snö

 

3 thoughts on “Snö i päls och snö över fågelmat

  1. Mycket snö är det. . . det är vackert och så men snälla vår kom snart ;-)

    Kram N

    Tjusig katt, saknar våra väldigt. . .

Comments are closed.