Ikeas bord Åbo med drivvedskänsla

Hoppas ni har haft en skön lördag! Den här helgen är det bara jag och mina demoner,…haha. Familjen har åkt iväg till Skara Sommarland och har det skoj. Jag har ju jobbat idag jag, bestämt sedan länge. Även nästa helg blir det lite jobb. Jag har passat på att fixa lite här hemma när det bara är jag och katterna som stryker runt här.

Jag har köpt färg och med papps hjälp har han slipat ner köksbordet, och så har vi målat om det. För andra gången, äntligen. Det är ju ett av Ikeas bord, Åbo, som jag 2009 gjorde om lite mer åt shabby chic-hållet. Med åren har det blivit många fläckar som inte gick bort och nu äntligen har vi slipat bort det med en planslip, ett gäng djupa hack från när barna var små hänger kvar än dock. Den här gången ville jag inte ha vitt överallt, så jag behöll bordsbenen i den antikvita färgen där jag har lite uppruggade kanter, och köpte sedan en färg som heter ”drivved” till bordsskivan. Det är inte så jättestor skillnad som ni ser på bilden, men det är ett lager målat nu och imorgon målar jag andra lagret. Jag trodde den skulle bli aningen mörkare, men det blir fint så här också.

Sen är det väl klart att den där drivvedskänslan skulle ha varit större om de var breda plankor på längden som en bordsskiva istället, men jag kan ju inte fixa allt på en helg. Och för den delen vill jag ha ett sådant bord ute på altan, med såna där härligt breda tjocka plankor, nötta så de ger mig den där drivvedskänslan. Vilket tjat det blev om drivved nu då, gjorde jag inte ett inlägg om en drivvedsplanka från Höga Kusten för ett tag sedan?…haha

drivvedskänsla

Drift Wood Åbo

 

One thought on “Ikeas bord Åbo med drivvedskänsla

Comments are closed.