Egenodlad basilika håller längst

När syrran var på besök hos oss senast så tog hon med sig en egenodlad basilika till oss. Se så stor den blivit! Det är ju väldigt mysigt att bara gå och plocka blad från den och lägga i en fräsch sallad, eller bara piffa till middagen lite grann. Nu undrar jag lite om ni av en händelse råkar veta vad man gör om den ser ut att vilja börja blomma? Jag kanske ska fråga syrran förresten, hon borde ju veta. Hon har börjat odla i massor på sin balkong, olika örter och annat. Jag har i alla fall knipsat bort den lilla blomknölen, som det såg ut att vara. Jag tänkte att då kanske den producerar mer blad istället. Basilika doftar ljuvligt! Och för den delen så håller den ju absolut längre än de man köper i affären.

I helgen ska det bli toppenväder sägs det. Så otroligt skönt det ska bli efter allt regnande, även om regn är högst nödvändigt. Ska vi få fina odlingar behövs mycket vatten och sol. Kanske skulle ta och peta ner squaschfröna i en liten kruka och ställa ut på altan, där blir det snabbt döhett om dagarna.

basilika
Basilika

4 thoughts on “Egenodlad basilika håller längst

  1. Jag har aldrig lyckats hålla liv i nån basilika-planta så länge att den ens har funderat på att börja blomma… <:-) Men hoppas du får glädje av din hela sommaren lång! :-D

Comments are closed.