Ales stenar

Under vår andra dag i Borrbystrand åkte vi tidigt iväg till Ales stenar. Jag kan rekommendera att åka dit tidigt på dagen som vi gjorde för ju mer tiden gick desto mer folk kom dit. Och den stämningen som var där var otrolig, tystnad, vinden, utsikten. Fantastiskt fint!

För att komma upp till Ales stenar, som är Sveriges äldsta skeppssättningar, får man gå en bra bit uppför för att komma upp till åsen. Den är 67 m lång och 19 m bred. Om jag har förstått rätt så är den flera tusen år gammal, typ vendeltiden, den yngre järnåldern, enligt wikipedia.

På vägen uppför såg vi får som lugnt gick och beta. Uppe på åsen är det så mäktigt så det går inte att beskriva, vidden och atmosfären. När vi sedan sett Ales stenar gick vi ner mot vattnet som låg väldigt brant nedför. Där byggde Emma och jag stenpyramider. Sedan fortsatte vi en bit runt och kom fram till Kåseberga hamn, som jag kommer visa i nästa inlägg.

Vill ni se bildspelet klickar ni på första bilden här nedanför, eftersom jag inte länkat den första bilden jag tog från Instagram som ni ser ovanför texten.

Visst är det mäktigt? Har ni varit vid Ales stenar?

 …

2 thoughts on “Ales stenar

Comments are closed.