Jaha, så var det påskiga över. Vi har haft det riktigt trevligt, ätit gott och njutit av det fina vädret. Påsklådan med fjädrar och annat kom fram. Påskägg och påskmust. Under helgen provade jag att göra en laxtårta. Fantastiskt gott. Recept finns nedan.
…
Laxtårta
8-10 port
100 g kavring
75 g smör
Fyllning
3 gelatinblad
200 g lax
400 g färskost
3 dl créme fraiche
3 msk färskriven pepparrot
3 msk finhackad dill
1 lime
Garnering
250-300 g kallrökt lax i skivor
1 citron
några dillvippor
- Kantskär brödet och kör det i en matberedare till en smulig massa. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i smord form ca 24 cm med avtagbar kant.
- Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5-10 min. Dela laxen i små bitar och lägg åt sidan. Blanda sedan färskost, créme fraiche, pepparrot och dill. Riv ner skalet från en lime och pressa i saften av halva.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme ihop med en klick av fyllningen. Rör sedan ner detta i resten av smeten. Blanda noga och vänd ner laxen.
- Fördela fyllningen på bottnen och släta till ytan. Täck med plastfolie och låt stå kallt i minst 5 timmar, riktigt lufttätt om den ska frysas in.
- Garnera inför servering med laxskivor och citron i tunna skivor.
Men så fin!!! Ja, det är ju inte så lätt, men jag tycker du fick till det jättebra. Vilka härliga ögon!
och så god den där laxtårtan såg ut ;)
önskar dig en fin dag.
kram kram Malin
Och den var ju så supergod! Bottnen blev lite smulig men det ska ju tuggas ändå :)
Tack för feedback också!
så söt katt. inte lätt att fota svart! men det gjorde du bra. kram Nilla
Tusen tack, vad glad jag blir :)