Inzoomad insekt med f.d kamera

Kolla in spindeln och nätet den har jobbat ihop. Den sitter på dvärgsyrénen. Det är samma foto som jag beskurit på olika sätt för att komma närmare spindeln.

Jag börjar få lite abstinens för min kära Sony A300 ligger nerpackad i en kartong! Samt mitt allroundobjektiv…gråter!! Yepp, en köpare har jag och imorgon skickar jag paketet om inget kommer emellan. Känns konstigt, men det är dags att gå vidare. Jag har haft den i snart fyra år och haft mycket kul med den, den har varit i både Thailand och Egypten den där gamla tegelstenen.

Men jag är nu intresserad av en lättare kamera, mer diskret fast jag vet däremot inte om spegellöst är det rätta för mig. Spegellöst betyder att man inte kikar via en optisk sökare när man tar en bild, utan enbart en digital bildskärm. Kan bli ett problem, eller så vänjer man sig med tiden.

Testet i Icakuriren gav Sony Nex-5N stämpeln ”BÄST”! Just den var jag intresserad av, men det finns ju alltid något minus med allt. Minuset var att den saknar sko för standardblixt, kräver specialblixt, och svårt att hitta fokus. Fast samtidigt så använder jag typ aldrig blixt när jag fotograferar. Men då är det ju förstås med en vanlig systemare, och de spegellösa är tydligen sämre i dåliga ljusförhållanden.

Bländaren sitter ju i objektivet, och det som följer med Sony nex-5N är et t 18-55 mm objektiv med bländare (hur mycket ljus som släpps in) fl 3,5-22. Ju lägre tal desto större bländaröppning. Jag vet inte om fl 3,5-22 är bra eller inte dock. Hur som helst, det som är bra med kameran är: (åtminstone tror jag att det är bra)..

Storleken 111x59x38
Vikt 490 g
Upplösning 16,1
ISO 100-25 600
Bildkvalitet 4 av 5
Design 5 av 5
Funktioner 5 av 5
Plus: Lätt att förstå menyerna. Hög prestanda. Bildstabilisering.

Bra recensioner på Fotosidan. Många har gått från vanlig systemare till denna och ångrar sig inte alls. Låter ju bra förstås. Nehepp, ut i affärerna och känna lite på den igen tror jag minsann. Snart är det ju skolavslutning också,…kan ju inte vara utan kamera då heller!

 Spider web
The spider