Jakten på det perfekta…

Sorry readers! Men jag är för trött numera, det måste vara dessa tunga regnmoln som hänger över Sverige. Inte ens ”Ljust & Fräscht-boken” kan hjälpa mig nu. Förresten så var det ett bra tag sedan jag började läsa den ljusa och för övrigt snyggt designade genomtänkta bok, skriven av Lindström och Schyffert. Om någon undrar så har jag faktiskt plötsligt läst ut den, ja shit, vilken tid det tog. Jag somnar pang bom på kvällarna och fick låna om, låna om och låna om på biblioteket. Började nästan bli lite pinsamt där ett tag. Så nu slänger jag ihop några rader om den. Det är dock lite svårt att göra en riktig recension när jag läst några sidor då och då under ett par månaders tid. Men i det stora hela gillar jag det ironiska och igenkänningen i den.

Jag skulle gärna vilja se den där showen faktiskt, kan tänka mig att den är riktigt rolig. Inget ont om boken, jag gillade den. Jakten på det perfekta boendet liksom. Jag kan ibland känna mig riktigt mätt på just det där med boendet,..det ska fixas och renoveras, målas och planeras och tyvärr påbörjas nya projekt innan ett annat är färdigställt. Ja, hos oss då,…fast absolut inte i nivå med ”Arga snickarn”. Men kanske blir vi lite påverkade av samhällets strävan efter det där perfekta. När ska vi stanna upp och bara bo och leva?

Men vad är perfekt då? Att bo likadant som alla andra, hur tråkigt är det inte? Som när jag fann den där gamla registreringsskylten på loppis för en 5:a, då var jag riktigt ordentligt påverkad av bloggar och webbshoppar jag hamnat på. Det hade liksom varit roligare om jag fått skylten av min egen pappa som kanske kunde sagt att -”den här var satt faktiskt på din farmors fars första bil”, eller nåt. Det finns visst 65 olika inredningstidningar i Sverige, och tänk all annan media sen, så det är väl inte så konstigt att man blir påverkad till att vilja förnya sig hela tiden. En förnyelsekamp och jag blir bara matt.

Jakten på det perfekta boendet,…why and where liksom?

 

2 thoughts on “Jakten på det perfekta…

  1. Hihi, håller med! Det är nog en riktig känga till alla inredningsbloggare. Det sprids trender enormt snabbt tack vare bloggvärlden mm. Hade gärna sett showen jag med, sedan får man väl ta det med en nypa salt. Jag tycker fortfarande att inredning och att följa trender till viss del är kul :)

  2. Ja det har du faktiskt rätt i smäm, för det är ju roligt men ibland blir i.a.f jag mätt på allt och vill varken se eller höra. Men det går snabbt över :)
    Men det är nog svårt att vara unik och ha en alldeles egen stil, i alla fall för en lång tid, för som du säger så sprids det enormt snabbt idag.

Comments are closed.